DVSC-Debreceni Egyetem együttműködés

Külföldi sztárfocistákat hoznának a Campusra, külön szektorokat kaptak az egyetemi hallgatók és dolgozók a Nagyerdei Stadionban

Egyetem

Stratégiai megállapodást kötött kedden a Debreceni Egyetem és a DVSC – számolt be az egyetem sajtószolgálata.

Az együttműködés széles körű, részét képezi egyebek mellett egy jelentős összegű sportkutatással kapcsolatos díj, amelyet sport témájú szak-, diploma-, vagy TDK-dolgozattal nyerhetnek.

Közös tudományos díjalapot hozunk létre évi 12 ezer eurós összeggel, amelyet fele-fele arányban vállal a futballklub és az egyetem. Három szinten fogjuk díjazni a kutatókat. Hallgatói szinten a természettudományok, élettudományok és társadalom-közgazdaságtudományok területéről várunk pályaműveket, itt három díjazottunk lesz. Pályázhatnak a fiatal kutatók, tehát PhD-hallgatók és már PhD-t szerzők, közülük kettőt ismerünk el évente. A harmadik pedig az év kutatása, publikációja díj életkortól függetlenül

– részletezte Bács Zoltán kancellár.

Bács Zoltán kancellár is mikrofont ragadott a Campuson

A cél mindhárom kategóriában az, hogy a pályamű a jövőben a sport és a DVSC fejlődését segítse. A díjakat először jövő ősszel szeretné odaítélni az egyetem és a Loki. Hazai, valamint külföldi hallgatók egyaránt pályázhatnak, a díjakról pedig közös bizottság dönt. Nagyon fontos része a két szervezet együttműködésének a duális képzés lehetőségének kialakítása, így a hallgatók akár a munka világába is beléphetnek a futballcsapat kötelékében tanulmányaik mellett.

A megállapodás részét képezi továbbá egy szoros sportegészségügyi együttműködés, amelynek értelmében a Sportdiagnosztikai, Életmód és Terápiás Központ (SET) orvosai, rehabilitációs és gyógytornász szakemberei, valamint tudományos háttere is napi szinten segítségére lesz a Loki NB I-es és NB III-as csapatának. 

Makray Balázs, a DVSC Futball Zrt. cégvezetője a megállapodás kapcsán elmondta, a klubnak nagy előny, hogy “az egyetem tudományos, egészségügyi, marketing és más szakmai tudásával és hátterével a mi ismertségünket, szakmai fejlődésünket segíti”. Ezzel mindenképpen élnünk kell.

A klub pedig lehetőséget nyújt a hallgatóknak gyakornoki képzésre és duális képzésben való részvételre és akár álláslehetőséget vagy sportolási lehetőséget is biztosíthat a jövő szakembereinek – mondta el Makray Balázs.

Makray arról is beszélt, hogy

a tervek között szerepel, hogy a jövőben a Campus Fesztivál idejére egy-egy neves külföldi csapatot hozzanak Debrecenbe, amolyan „fesztiválmérkőzésre”. Jövő nyáron a klub spanyolországi partnere, a Villarreal érkezhet a cívisvárosba sok-sok campusozó fiatal és idősebb örömére.
A Loki NB I-es mérkőzésein a Nagyerdei Stadion D7-es és D8-as lelátói mostantól önálló egyetemi szurkolói szektorokként a hallgatók és a dolgozók közösségi életét színesítik. A két szervezet ezen felül közös marketingtevékenységgel, továbbá rendezvényeken és jótékonysági akciókon is segíti egymást a brandépítés területén.
Fotó: DVSC