Gelencsér Ferenc Kijevben

Kijevből jelentkezett be a Momentum elnöke

Európa Ország

Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke videóban jelentkezett be Kijevből. A pártelnök biztosított mindenkit arról, hogy ő és a delegáció többi tagja is biztonságban vannak.

“Itt vagyunk Kijevben, amit éppen az oroszok rakétáznak. Nemrég csapódott be egy rakéta, alig 300 méterre innen, de én és kollégáim is, Bedő Dávid és Tompos Márton is biztonságban vannak”

– kezdte bejelentkezését a Momentum elnöke.

A politikus a videóban beszámolt arról is, hogy ma az ukrán ombudsmannal találkoztak, ahol megvitatták a munkácsi turulszobor ügyét és a nyelvtörvényt is.

Bejegyzése végén Gelencsér Ferenc együttérzését fejezte ki a lengyel nép felé a percekkel ezelőtti rakétatámadás miatt.

De mit keresnek ott?

A Momentum elnöke szerint morálisan elfogadhatatlan, hogy Magyarország az egyetlen EU-s tagállam, amely még nem tette meg azt a gesztust, hogy az ukránok melletti kiállásszimbólumaként parlamenti delegációt küldjön a szomszédos országba.

“Hogy erre az ellenséges magyar álláspontra mivel kényszeríti a kormányt az orosz vezetés, nem tudjuk. Minket azonban, a szabad generáció tagjait, senki sem zsarolhat és irányíthat külföldről. Ezért megtesszük, ami erkölcsileg helyes, és ami nemzetünk határon inneni és túli közösségének érdekében áll az Európai Unió és a NATO tagjaként”

kommentálta néhány napja Gelencsér azt, hogy ők lesznek az első magyar parlamenti delegáció a háborúban álló országban.