Létrejött az integrált Reumatológiai Klinika a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában

Egyetem

A Kenézy Gyula Campuson működő Reumatológiai Osztály augusztus elsejétől a Reumatológiai Klinika részeként folytatja tevékenységét, így létrejött az integrált Reumatológiai Klinika a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában. A két telephelyen működő intézményt Szűcs Gabriella professzor vezeti, Gaál János egyetemi docens pedig a Kenézy Gyula Campus klinikai telephelyének szakmai koordinátori feladatait látja el. A szakemberek megbízásukat hétfőn vették át Szabó Zoltán professzortól, a Klinikai Központ elnökétől.

Az önálló Reumatológiai Klinika 2021. december elsején jött létre a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában. Augusztus elsejétől pedig integrált intézményként, két telephelyen működik tovább a Nagyerdei Campuson, illetve a Kenézy Gyula Campuson.

A jövőben a Kenézy Gyula Campus Reumatológiai Osztálya a Reumatológiai Klinika részeként, annak egyik telephelyeként folytatja tevékenyégét. Az integrált Reumatológiai Klinika létrejöttével a Klinikai Központ vezetésének régi terve valósult meg. Bízunk abban, hogy az új működési rendben tovább fejlődik az intézmény. Az egységes vezetés mellett, egységes klinikai elvek szerint működő Reumatológiai Klinika létrejötte a Klinikai Központ 2021 januárjában indult integrációs folyamatának fontos állomása

emelte ki Szabó Zoltán professzor, a Klinikai Központ elnöke.

Az integrált Reumatológiai Klinikát Szűcs Gabriella professzor vezeti, a szakmai koordinátori feladatok ellátása és a napi működés szakmai feltételeinek biztosítása Gaál János egyetemi docens feladata.

Szűcs Gabriella professzor és Gaál János egyetemi docens augusztus elsején Szabó Zoltántól, a Klinikai Központ elnökétől vette át kinevezését.

Fotó: unideb.hu