Kiderült, hogy ki a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Karának legnépszerűbb oktatója + névsor a kitüntetettekről

Egyetem

A Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Karának végzősei – többek között biológusok, vegyész-, és villamosmérnökök, matematikusok, fizikusok, tanárok, illetve szakfordítók – vették át diplomájukat pénteken a Díszudvaron. Az ünnepségen összesen 281, magyar és angol nyelvű képzésben részt vett hallgató kapott oklevelet – számolt be az unideb.hu.

A Természettudományi és Technológiai Kar mára a kutatás, a fejlesztés és az innováció egyik regionális központjává fejlődött, amely elkötelezett a minőségi szakemberképzés iránt. Természettudományos és mérnök szakjainkon a minőségi tudást, nemzetközi hírű kutatócsoportjaink garantálják, ahol elismert professzorok irányítása mellett a hallgatók is bekapcsolódnak a kutató-fejlesztő munkába. A színvonalas munkát kiválóan jelzi, hogy a karon jelenleg az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat kilenc kutatócsoportja, valamint öt Lendület és egy Élvonal kutatócsoport működik, és a közelmúlt pályázatain 5 milliárd forintos támogatást nyertek kutatóhelyeink

– emelte ki ünnepi beszédében Kun Ferenc dékán.

A kar pénteki diplomaosztó ünnepségein a magyar, illetve angol nyelvű alap- és mesterképzés, osztatlan képzés, valamint a szakirányú továbbképzés végzősei, összesen 281-en vették át diplomájukat.

A kar legkiválóbb hallgatóinak és oktatóinak tevékenységét kitüntetésekkel ismerték el. A Debreceni Egyetem Rektora Elismerő Oklevelét például Farkas Anikó Lúcia okleveles tanár, a TTK Hallgatói Önkormányzatának kapcsolattartási ügyvivője, a Debreceni Egyetem Kiváló Hallgatója kitüntetést pedig Lukácsné Urgyán Renáta okleveles biológus kapta. A Magyar Vegyipari Szövetség (MAVESZ) Elnökségének „Kiváló vegyészmérnöki tanulmányokért” díját Vonza Zsófia okleves vegyészmérnöknek ítélték oda.

A végzős hallgatók szavazása alapján a 2021/2022-es tanévben a kar legnépszerűbb oktatója kitüntetést Lázár István, a Meteorológiai Tanszék adjunktusa vehette át a pénteki diplomaosztó ünnepségen.

A kitüntetettek névsora

A Hallgatói Önkormányzat Elnökségének Elismerő Oklevele  

Nádudvari Sándor 

Tóth Patrik Csaba
Souza Sampaio Mariana

 

TTK Díja
Remeténé Orvos Viola, a Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium tanára

TTK Kiváló Dolgozója kitüntetés
Dr. Kruppa András Tiborné
Sósné Mező Krisztina
Szatmári Mihály
Tóth Csilla 

TTK Dékánjának Elismerő Oklevele

Dr. Figula Ágota 

Dr. Surányi Gyula 

Dr. Udvardy Antal

TTK Kiváló Fiatal Oktatója kitüntetés 

Dr. Földi-Bíró Linda
Dr. Bertalan László

Dékáni Dicséret
Beresnyák Anett Rita
Csomay Eszter
Kocsis Mátyás
Pócsi Tamás

Dang Quoc Phong
Souza Sampaio Mariana   

Debreceni Egyetem rektora Elismerő Oklevél
Farkas Anikó Lúcia 

A Debreceni Egyetem Kiváló Hallgatója
Lukácsné Urgyán Renáta

A Hallgatói Önkormányzat Elnökségének Elismerő Oklevele
Konkoly Enikő Bianka 

Kiváló vegyészmérnöki tanulmányokért
Vonza Zsófia

Természettudományi és Technológiai Kar Emlékérme
Bihari Gábor
Farkas Dóra
Fekésházy Levente
Gergely Réka
Konkoly Enikő Bianka
Konkoly Petra Zsuzsanna
Pallás Noémi
Petróczi Ferenc Dániel
Szabó Katalin
Tóth Péter

Oklevél – Hatvani István Szakkollégium
Konkoly Enikő Bianka