A Debreceni Egyetemen 50, 60 és 65 éve végzett hallgatók részesültek elismerésben

Egyetem
Az agrártudományi kar 50, 60 és 65 éve végzett hallgatóit köszöntötték pénteken a Debreceni Egyetemen. Több mint hatvanan vehették át arany-, gyémánt- valamint vasdiplomájukat a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudomány és Környezetgazdálkodási Kar Böszörményi úti campusának aulájában.

A Mezőgazdaság-, Élelmiszertudomány és Környezetgazdálkodási Kar díszoklevél-átadó ünnepségén heten arany, harminckilencen gyémánt és tizenöten vasdiplomát vettek át. Az aranydiploma a végzés utáni 50, gyémánt 60, vas 65 év elteltével adományozható.

– Önöknek mint gazdászoknak, agrár-szakembereknek a magyar történelem nehéz évtizedeiben kellett helytállniuk. Aktív részesei voltak a magyar mezőgazdaság fejlődésének, nehéz és perspektivikus időszakoknak egyaránt. A küzdelmek, megpróbáltatások ellenére is a magyar agrárium sok szép eredményt ért el, ami az önök kitartó, áldozatos munkájának köszönhető – fogalmazott köszöntőjében Stündl László, a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudomány és Környezetgazdálkodási Kar dékánja.

A kar hagyományaihoz hűen ebben az évben is összegyűjtötte és közös kiadványba szerkesztette a korábbi hallgatók szakmai életrajzát, a könyvet a jubileumi ünnepségen díszoklevelük mellé megkapták az 50, 60 és 65 évvel ezelőtt agrármérnök diplomát szerzett „öregdiákok”.

Az ünnepség részvevői Harsányi Endre agrárinnovációért és oktatásfejlesztésért felelős rektorhelyettestől és Stündl László dékántól vették át okleveleiket.

A kitüntetettek nevében Schalbert József 1956-ben végzett okleveles agrármérnök, a Balásházy János Gyakorló Technikuma, Gimnáziuma és Kollégiuma egykori igazgatója mondott köszönetet.

unideb.hu