Kegyetlenül bántak Bereczki Zoltánnal a tanárai

Bulvár

Több trauma is érte a színészt gyerekkorában, aki most elmesélte, milyen rosszul bántak velük az iskolában.

Bereczki Zoltán nagylánya most elsős gimnazista. Teljesen más világban és más körülmények között nő fel, mint ahogy a színész, aki a Story magazinnak mesélte el, hogy ő inkább személyiségromobolásnak, mintsem fejlődésnek nevezné, ami vele történt diákkorában.

Az általános iskolám teljes ideje alatt értek atrocitások. A középiskola pedig felemás volt: részben inspiráló, részben szintén romboló

– mondta Bereczki Zoltán, szavait a Blikk írta meg. A színész elmesélte, két osztályfőnöke is volt, akik ma bűnözőnek számítanának. Körmöst is kaptak tőlük. További részleteket azonban nem akar mesélni, mert szerinte ezek a tanárok ma már nem élnek, de amiket elkövettek, súlyos nyomokat hagytak az ő és osztálytársai lelkén. A tornatanára sem volt jobb.

A sportiskolában volt egy alkoholista tornatanárom. Ha finoman fogalmazok, poroszosan nevelt minket, de igazából egy agresszív személyiség volt, aki azt gondolta, a gyerek abból ért, ha jól tarkón verik. Sokszor láttuk illuminált állapotban. Máig élesen emlékszem, hogy nyolcadik év végén egyszer teljesen elázva azt ordította az arcunkba: gyűlöllek benneteket!

– idézte fel Bereczki Zoltán fiatal éveit, aki tudja, említett tornatanára nem őket, hanem önmagát gyűlölte, de ezt fiatalként még nem érthette. Tanárai miatt utált iskolába járni, tapasztalatai pedig rányomták a bélyegüket a személyiségére is: felnőtt művészként is nagyon érzékeny a világ dolgaira és igazságtalanságaira.