Fegyelmi eljárást indul Will Smith ellen

Világ

Nem csitul a botrány Will Smith Oscar-díjátadós viselkedése miatt: a filmakadémia fegyelmi eljárást indít ellene.

Mint ismert, Will Smith a 94. Oscar-gálán felpofozta a felesége kopaszságából viccet csináló Chris Rockot. A jelenetből már tetoválás is készült. Azonban nem nem mindenki van odáig Smith tettéért, amiért ő is bocsánatot kért utólag. Chris Rock nem csinált nagy ügyet a balhéból, nem jelentette fel Will Smith-t, pedig sokan mások biztosan így jártak volna el, Jim Carrey például  200 millió dollárra perelné be őt Rock helyében.

Az Amerikai Filmakadémia is úgy látja, nem maradhat ennyiben a dolog, fegyelmi eljárást indítottak Will Smith ellen.

Az igazgatótanács ma fegyelmi eljárást kezdeményezett Smith úr ellen az Akadémia magatartási normáinak megsértése miatt, beleértve a nem megfelelő fizikai kontaktust, a bántalmazó vagy fenyegető viselkedést, valamint az Akadémia integritásának veszélyeztetését

– írta meg a Blikk, hogy mi áll a filmakadémia közleményében, ahol azt is olvasható, hogy Smith-szel szemben az “Akadémia bármilyen fegyelmi intézkedést hozhat, amely magában foglalhatja a felfüggesztést, kizárást vagy más, az alapszabályzat és a magatartási normák által megengedett szankciókat” is. Ezt pedig azzal indokolják, hogy Will Smith tettei a 94. Oscar-gálán mélyen megdöbbentő, traumatikus eseményt jelentettek.

A filmakadémia bocsánatot kért Chris Rock-tól és megköszönték neki, hogy olyan rugalmasan viselkedett az adott pillanatban. Az Amerikai Filmakadémia azt is tisztázta, hogy az események után megkérték Will Smith-t, hogy hagyja el a ceremóniát, de ő ezt visszautasította. Az akadémia elismeri, hogy ezt a helyzetet másképp is kezelhették volna.