Mérföldkő a világjárványban – Kalifornia maszkmentessé válik február 15-én

Világ

Kalifornia február 15-én feloldja az egész államra érvényes maszkviselési előírásokat.

Egy nappal Valentin-nap után az emberek levehetik a maszkokat Kaliforniában -é az állam feloldja a negatív teszt bemutatását előíró követelményeket is a kórházak és idősotthonok látogatásakor.

Ahogyan azt Gavin Newsom, kaliforniai kormányzó február 7-én, hétfőn bejelentette: “Február 15-én lejár Kaliforniában az egész államra vonatkozó beltéri maszkviselésre vonatkozó követelmény. Ennek ellenére, a be nem oltottaknak továbbra is maszkot kell viselniük beltéri nyilvános helyiségekben.”

A bejelentés azt is jelenti, hogy a maszkok továbbra is kötelezőek lesznek bizonyos helyeken a beoltott emberek számára is, beleértve a K-12-es iskolákat, illetve a tömegközlekedési eszközökön és az egészségügyi intézményekben továbbra is előírás marad a maszkok viselése.Az oltással nem rendelkező embereknek továbbra is kötelező lesz maszkok viselése nyilvános helyen, így a templomokban is.

Kalifornia az első államok között volt az Egyesült Államokban 2020 júniusában, amely előírta az arc eltakarását nyilvános helyeken. Ez a szabály azóta érvényben van Kaliforniában.

– Vida Virág –