Pink kifizeti a norvég női strandkéziladba-válogatott büntetését

Világ

A világhírű énekes kiáll a norvég női strandkézilabda-válogatott mellett, akiket azért büntettek meg, mert nem akartak fürdőruhaalsóban játszani.

Játékosonként 150, összesen 1500 euróra (több mint félmillió forintra) büntette az Európai Kézilabda Szövetség a norvég női strandkéziladba-válogatottat, amiért nem fürdőruhaalsóban, hanem rövidnadrágban álltak ki az egyik mérkőzésükön – írta meg a hvg a múlt héten. A büntetés indoklása ironikus módon épp az, amit lényegében minden más sportágnál a bugyiban való megjelenésért fogalmaznának meg: nem odaillő öltözködés.

A hírre Pink a Twitter-oldalán reagált. Azt írja, kifizeti a norvég strandkézilabda-válogatott büntetését és nagyon büszke rájuk, amiért kiálltak a szexista szabályokkal szemben. Pink szerint inkább az Európai Kézilabda Szövetséget kellene szexizmus miatt megbüntetni.

A norvég játékosok védelmében rengetegen szólaltak fel. A csapat Instagram oldalán mondott köszönetet mindenkinek a támogatásért és a sok szeretetért, amit az elmúlt időszakban kaptak.