Gyors előkészítés a Yaxell hámozókéssel!

Világ

A főzés során fontos, hogy minden folyamatot kontroll alatt tartsunk, mert ha az egyikkel elcsúszunk, akkor az bizony nagy galibát okozhat. Ez különösen igaz olyankor, amikor időre főzünk.

Nos, ebben nemcsak az egyén rugalmassága, de tulajdonképpen az eszközök minősége is segíthet. A következő cikkben megtudhatod, milyen fontos a hámozókések szerepe, és miért ajánlott a Yaxell termékei között válogatni! 

Konyhai kések – funkciók szerint

A konyhában minden késnek megvan a maga szerepe, és természetesen jó lenne, ha alkalmazásuk során ehhez is igazodnánk. Például a kenyérvágó kést csak a pékáruk vágására használjuk és így tovább, már ha el szeretnénk kerülni a konyhai baleseteket!

Mi a helyzet a hámozókésekkel? Azt hiszem, tényleg nem kell nagyon bemutatnom, hogy ez mire is való, hiszen a különféle zöldségek és gyümölcsök hámozásában segédkeznek. Éppen ezért, fontos szerepe van az előkészítés és feldolgozás folyamatában, hiszen ez alapozza meg az egész főzést. Ráadásul higiéniai szempontból sem mindegy, hogy mennyire vagyunk alaposak. 

Mit kell tudni a Yaxell késekről?

A Yaxell késekről elég szép kis feljegyzések születtek, hiszen a cég közel 800 éves története még egészen a Kamakura korszakban kezdődött. Amikor Motoshige, a híres kardkovács Seki városába látogatott, akkor bizony meg is alapozódott a cég történelme. A város messze híres lett a kardkovácsolás mesterségéről, hiszen itt mindent megtaláltak hozzá.

Amikor már úgy tűnt, hogy világhírű szamurájkardok születnek, egy kormányrendelet keresztbe húzta a mesterség számításait. Innentől kezdve megtiltották a kardok nyilvános viselését, szóval fokozatosan áttértek az olyan hétköznapi vágóeszközök készítésére, mint amilyenek a konyhakések is. 

1932-ben pedig megalakult a Yaxell Corporation, ami egy olyan gyártó cég, amely a történelmi értékeket, a hagyományokat és a tiszteletet alapul véve készít magas minőségű termékeket. 

Yaxell hámozókések napjainkban 

Érthető tehát, hogy a Yaxell valamennyi típusú konyhai kést megjelenít a kínálatában, ezáltal is segítve az emberek gasztronómia tevékenységeit és a kulináris élmények kibontakozását. 

A Kések Ollók Webáruház hámozókései között számos márkával találkozhatsz, azonban leginkább a Yaxell termékei emelhetőek ki. Ezek mikroszkópikus ellenőrzésen mennek át, és garantált, hogy kényelmes velük a munka is. A markolatuk anyaga vörös-fekete canvas micarta, amely még a nedves körülmények között is biztosítja a tartós és biztos fogást. Ezt elöl és hátul is egy rozsdamentes bakni fogja össze. 

A keménység, strapabíró jelleg mellett természetesen a rugalmasság is fontos szempont volt kialakítása során.