Orbáni álomból Orbán rémálma lehet

Vélemény

Kissé megkavarta Rogánt és propagandistáit az előválasztás. A 888 mélyen hallgat Márki-Zay Péterről, a Magyar Nemzet Dobrevet tolja. Hirtelen összezavarodtak a Fidesz mesterelméi. Nem csoda. MZP az, aki kitakarította Lázár Janit Vásárhelyről, és pédát mutatott arról, hogy milyen egy tisztességes városvezetés. Ő már bizonyított. Vásárhely ma azon kevés városok egyike az országban, ahol nem kell alkotmányos költséget fizetni. Ezért is olcsóbbak a város projektjei. Ezért van ingyenes tömegközlekedés.

Ellenfele viszont nem bizonyított még a politikai életben. Évek óta képzi politikusok generációt az ország felkapott jogi karán, de ez kevés. Tény az is, hogy Klára is okos, értelmes, de több keresztet is cipel. Egyik a kommunista felmenői, másik pedig az elmebeteg férje. Ha igazán lenne esze, akkor Gy. Ferencet visszaküldené a versenyszférába, és nem égetné vele a pártot tovább.

Az előválasztási hajrában Debrecenbe is eljut Márki-Zay Péter

Vicces látni a DK sms-ét is, amiben azon paráznak, hogy a Fidesz küldte az új szavazókat ellenük. Tévedés. Ezek a fiatalok eddig passzívak voltak. MZP viszont megmozgatta őket is. Ahogy sok más szavazót is. A Fidesznek elemi érdeke, hogy kompromittálható jelöltje legyen az ellenzéknek. Ezért nem tudnak mit kezdeni Péterrel. Nagycsaládos, vallásos. Lefedi az orbáni álmot, de rémálmot jelent a Főnöknek és Mészárosnak is, mert ő az elvei szerint cselekszik és nem a zsebét tömi.

MZP az, aki tudja, hogy mi a Fidesz-áfium elleni való orvosság. Ő az, aki nem csak a jelenlegi, hanem a korábbi elitet is számonkérné, ha lehetőséget kapna rá.

N. Nagy Sándor