Makray Balázs DVSC

Megszólalt a DVSC Futball Zrt. cégvezetője: “Nem mondjuk azt, hogy itt egy bajnokcsapat van”

Sport

Hullámvölgybe került a legutóbb hazai pályán az Újpesttől is kikapó Loki, így Makray Balázs, a DVSC Futball Zrt. cégvezetője helyzetelemzésre vállalkozott a klub honlapján.

Makray hangsúlyozta, ez egy építkezési folyamat, aminek nagyjából a közepe táján van a csapat, semmilyen visszaesés nincs a projektben. Emlékeztetett, a tavalyi idény csodálatosra sikerült, megérdemelt volt a bronzérem, de talán egy kicsit váratlan.

Sem tavaly, sem most nem mondtuk és nem mondjuk azt, hogy itt egy bajnokcsapat van. Azt állítjuk, hogy egy olyan fejlődési folyamat zajlik, amelynek a kifutása az, hogy minden évben nemzetközi kupaindulásért harcolhassunk. A céljaink talán annyiban változtak, hogy tavaly a kiesés elkerülése volt a fő cél, most pedig úgy gondoljuk, hogy ezzel a kerettel, ezzel a szakmai stábbal lehet ennél merészebb célokat is kitűzni. Ez konkrétan az első 6-ba kerülés, illetve a Magyar Kupában való minél jobb szereplés. Ezen céljaink megvalósításától egyáltalán nem vagyunk távol, hiszen szemmel jól látható távolságra vagyunk a kiesőzónától, az élbolyhoz tartozunk, az előző idényhez képest 5 ponttal többünk van a pontvadászat ezen szakaszában.

Makray Balázs szerint aki egy kicsit is érti a 12 csapatos magyar bajnokságot, azt pontosan tudja, az OTP Bank Ligában szinte mindenki mindenkit megverhet bárhol. Van, amikor nyersz hármat zsinórban, van, amikor veszítesz hármat egymás után, velünk mindkettő előfordult a mostani szezonban.

Az ügyvezető szerint a lényeg az, hogy “tisztában legyünk a tudásunkkal, a helyzetünkkel, a céljainkkal, közvetlen feladatainkra koncentráljunk, és mindent beleadjunk a munkába a klubért, a szurkolókért, magunkért”.

Mint vázolta, az elmúlt hét nem volt a legsikeresebb, de nem lehet azt mondani, hogy a játékosok nem tettek volna meg mindent. A szakmai stáb folyamatosan elemzi az adatokat, ezek alapján kimutatható, hogy nemcsak az Újpest ellen játszottak 100 százalékos erőbedobással a mieink – mondta.

Makray elmondta, vannak olyan hátráltató tényezők, amelyek az előző szezonban nem voltak:

Gondolok itt a sérülésekre, most éppen a tengelyből estek ki fontos játékosok, akik pótlása a legnehezebb, hiszen korábban volt olyan, hogy a most hiányzó játékosokkal pótoltuk azokat, akik onnan kiestek. Ez most problémát okoz, hiszen belső védőkre, védekező középpályásokra sem számíthatunk, korábban Ferenczi János is hosszabb ideig sérült volt. A jó hír az, hogy belátható időn belül, előbb-utóbb mindenki visszatérhet.

A DVSC Futball Zrt. ügyvezetője szerint kívülállók számára is érzékelhető, hogy vannak olyan tényezők is, amelyekre nincs ráhatásuk, és amelyekből mostanában “nem mi jöttünk ki jól”.

Úgy, ahogy magunktól, másoktól is szeretnénk kérni minden egyes fordulóban a következetességet. Az elmúlt meccseinken ugyanolyan játékhelyzetekben nem ugyanazok a döntések születtek, amelyek mindkét esetben döntően befolyásolták a mérkőzés kimenetelét, sajnálatos módon egyik esetben sem a javunkra. Az elmúlt heti eredményektől függetlenül mind a csapat, mind a stáb irányában teljes a bizalom a vezetők, a tulajdonos részéről, amelyet elnökünk az Újpest elleni mérkőzés előtt meg is erősített mind a stáb, mind a játékosok felé. A jövőt illetően továbbra is elkötelezettek és bizakodók vagyunk. Ez egy hosszú távú folyamat, amelyben vannak hullámvölgyek és hullámhegyek, azonban nem csak az útnak, a bajnokságnak sincs vége. A 8. fordulóban még soha nem dőlt el egy bajnokság végeredménye sem. Nagyon szépen köszönjük szurkolóink odaadó támogatását, amely a holtpontokon mindig átsegített minket, az Újpest ellen is ők voltak a 12., egészen pontosan a 11. játékosunk! Ezúton is tisztelettel kérjük a drukkereinket, hogy továbbra is ilyen szenvedéllyel szeressék ezt a csapatot. A magunk részéről elkötelezettek vagyunk a klub további fejlesztésében, hisszük, hogy ez egy pozitív folyamat, és a DVSC úton van az őt megillető hely felé

– nyilatkozta Makray Balázs a dvsc.hu-nak.