Bogaras játékvezetés, újabb vereség – a DVSC-UTE mérkőzésről jelentjük

Sport

A hétközi paksi vereség után újfent hazai pályán volt lehetősége a javításra a DVSC-nek, hiszen az idegenbeli kalandozásainkban eddig nem volt túl sok köszönet. Sorrendben a miskolciak, majd az atomvárosiak ellen is a szimpatikus vesztes szerepét alakították Bódiék. Ezúttal viszont a szezont jól indító Újpest elleni rangadón bizonyíthattak lokisták a Nagyerdei Stadionban.

Szomorkás időben is jó hangulatban

Borongós időben indultam el a Nagyerdőre, és útban a mérkőzésre menet már tudni lehetett kezdőcsapatunkat, amiből kiderült, hogy klasszikus értelemben vett támadó nélkül álltunk fel, de szerencsére már Megyerivel a kapuban kezdtünk a lila-fehérek ellen. Ennek ellenére még mindig tetemes a maródi játékosaink listája: Dreskovic, Mojzis,Manrique és Oliveira sem tudott még a szakmai stáb rendelkezésére állni. Remélhetőleg a válogatott szünet után már mindannyian vissza fognak térni, hogy bővítsék Srdjan Blagojevic taktikai repertoárját.

A kezdő sípszó előtt egyperces néma gyászszünetet tartottak klubunk elnöke, Ike Thierry Zaengel édesanyja, Florence emlékére. Ezután viszont igazi meccshangulat volt a stadionban, amelyet később kiírt 6645 fő is megerősített. Ez a létszám ugyan jóval kevesebb, mint a bronzmérkőzésünkön, amikor szintén a lila-fehérek ellen 14 ezer ember tombolt a lelátón. Mondhatnánk erre, hogy így múlik el a világ dicsősége, de ennek ellenére remek volt az atmoszféra, és mindkét tábor rendületlenül biztatta az övéit.

Újabb Loki-vereség: az emberelőnyben játszó Újpest hátrányból fordítva győzött a Nagyerdőn

Az első tíz perc után új mérkőzés kezdődött

Bogár Gergő sípmestert azzal nemigen lehetett vádolni, hogy megfújta volna a hazai pályát. Előtte azonban a találkozó negyedik percében történt, hogy a fővárosiak házi gólkirálya Ljuljic találkozása meglehetősen rosszul sikerült Ojedirannal, akit le is cseréltek. Ez nagy érvágás volt a vendégeknek, de aztán a Loki is elszenvedett egy hasonlót csak éppen egy piros lap formájában, ami alapjában meghatározta a mérkőzés forgatókönyvét. A spori ugyanis némileg véleményesen videóbírózást követően is helyben hagyta a saját döntését és felmutatta Lagatornak a büntetőcédulát, így a montenegrói védő utolsó emberként való szabálytalansága miatt mehetett egyből zuhanyozni.

Ezzel pedig egy új meccs kezdődött, közel nyolcvan percet kellett emberhátrányban lejátszani. Ennek megfelelően a liláknál volt többet a bőrgolyó, de nem igazán sorjáztak a helyzetek, ami pedig volt, azt Megyeri nagyon jó reflexekkel hárította. Amikor a DVSC kiszabadult a szorításból akadtak helyzetei is, mint például a 31. percben Bódi tekerésénél, amiből nem jött ki kellően a kifli, így nem volt veszélyes Banai ketrecére. Mindent összevetve a piros-fehérek harcosságának is köszönhetően eltüntette az emberhátrányt, így döntetlennel vonultak az öltözőbe, de java ekkor még hátra volt.

A szünetben egyöntetűen azon a véleményen voltunk a szurkolótársaimmal, hogy egy döntetlen már vállalható eredmény lenne. Én azonban eljátszottam azzal a gondolattal, hogy mi lenne akkor, ha mi szereznénk meg a vezetést, és megtartanánk azt …. majdnem bejött.

Mennyország után pokoli végjáték

Ezen elmélethez azonban kellett az, hogy Megyeri nagy bravúrokat is bemutasson már az elején a csereként beálló Ambrose fejesénél, de aztán mintha megtorpantak volna a Vignjevic-tanítványok, amit az 56. percben könnyedén megbüntethetett volna Bódi, de nincs rá jobb szó, lövés helyett túlgondolta, így az újpesti védők megakadályozták a hazai gólt. A 71.percben aztán hármas cserével Bárány, Bévárdi és Domingues állt be majd három perccel később Kusnyír révén meg is szereztük a vezetést. Egy labdaszerzés után Ojediran passzával lépett ki a gólszerző, és ugyanolyan gólt szerzett a rövidbe, mint amilyet a Mezőkövesd ellen az azóta már távozó Babunszki. 1-0. Ez volt szezonbeli második találata a saját nevelésű játékosnak.

Ekkor még minden szép és jó volt, majd több veszélyes szögletet is elvégeztek a negyedik kerületiek, ez 80.percben góllá is érett, miután a csere cseréjeként beálló német-dominikai Heinz Mörschel kapufás fejese védhetetlennek bizonyult. 1-1. Miképpen a 88.percben is, amikor egy szöglet utáni lövés megpattant Romancsukon, amire Mörschel lecsapott, és a hálóba helyezett. 1-2. A hátralévő időben próbált a Loki többet támadni, de ezen az estén a befejezésekbe rendre hiba csúszott, így az Újpest elvitte mindhárom bajnoki pontot.

A mérkőzés ugyan vereséggel zárult, de a csapat küzdeni tudásból jelesre vizsgázott, és a látottak alapján a döntetlen talán igazságosabb lett volna. A Lokomotív pedig továbbrobog a jövő héten, és a kilencedik kerületben fog vendégszerepelni a Ferencváros otthonában. Az előjelek nem a legjobbak, hiszen jelen állás szerint egy bevethető középső védőnk maradt, és a góllövő csatáraink sincsenek éppen ihletett formában. Egy szó, mint száz, érdekes lesz. Az MTK szombaton 6-1-re kapott ki a Fraditól.

– Faragó László –