Damon Heta bevonulása

Hungarian Darts Trophy: Major Nándor történelmi sikere, Damon Heta Szoboszlai-mezben vonult be a Reptérre

Sport

Az év utolsó előtti European Tour darts versenyének ad otthont szeptember 22. és 24. között a budapesti MVM Dome. Major Nándor révén magyar sikernek is örülhetünk.

A Hungarian Darts Trophy-n három napon keresztül olyan világsztárok látogatnak el hozzánk, mint Michael Smith, Michael van Gerwen, Peter Wright és a tavalyi győztes Joe Cullen.

Hungarian Darts Trophy

A magyar versenyzők közül Jagicza Gábor, Vida Mihály, Kovács Patrik kiesett a pénteki versenyeken, viszont szombaton még szurkolhattunk Major Nándornak. A magyar darts-kiválóság a német Ricardo Pietreczko felett aratott péntek késő esti sikerével az első magyar játékos lett, aki a világ vezető szervezete, a PDC által szervezett European Tour-viadalon főtáblás meccset nyert akit a második fordulóban Szoboszlai-mezben bevonuló Demon Heta búcsúztatott el. De nincs okunk szomorkodni, mert Nándi történelmet írt ezzel a továbbjutással, hiszen eddig még sosem jutott el magyar versenyző a PDC versenyein.

Hungarian Darts Trophy

Az ausztrál később 6-0-ra nyerte a legjobb 16 közé jutásért vívott mérkőzést.

Tudósítónk jelenti

Az MVM Dome a legnagyobb területű csarnok az European Tour állomások között. Ekkora helyszínen még nem rendezett versenyt a PDC ebben a sorozatban. A szervezés pazar, a hangzás és a kivetítés gyönyörű, és külön öröm, hogy ezúttal egyik nagy sztár sem nem mondta le az indulást. Az árak viszont borsosak. Egy zacskó chips például 990 Ft-ba került, ami egy picit meglepett.
Hungarian Darts Trophy Major Nándor
Damon Heta mindegyik fordulóbann az adott ország legfelkapottabb slágerére vonul be.Nálunk a Korda György-féle Reptérre esett a választása.Tombolt a közönség, felrobbant az MVM Dome. Kár, hogy később Heta ejtette ki Nándit.
A szurkolók is kitettek magukért, számos kreatív jelmezt fedezhettünk fel a közönség soraiban.
A PDC öt világbajnoka közül csak Rob Cross esett ki, a walesi Gerwyn Price, a holland Michael van Gerwen, a skót Peter Wright és a jelenleg világelső angol Michael Smith egyaránt bejutott a nyolcaddöntőbe, amellyel vasárnap 13 órától folytatódik a budapesti viadal.

– Rontó Judyt –

„A darts sokkal inkább mentális sport, mint fizikai”- interjú Orosz Andrással, a debreceni Golden Bulls Darts Egyesület elnökével