Zlatan Ibrahimovic visszavonult

Zlatan Ibrahimovic bejelentette visszavonulását

Sport

Bár azt már korábban is tudni lehetett, hogy az idén 42. életévét betöltő Zlatan Ibrahimovic nem hosszabbítja meg lejáró szerződését a Milannal, vasárnap este az is kiderült, hogy a svéd klasszis befejezi profi labdarúgói pályafutását.

Ibrahimovic egy évvel ezelőtti térdszalagműtéten esett át, és február végén visszatért, de márciusban újra megsérült. Előtte viszont az Udinese ellen betalált, amivel 41 évesen és 166 naposan minden idők legidősebb gólszerzője lett a Serie A-ban.

A szurkolók érzelmes üzenettel köszöntek el Zlatantól a Serie A 2022/23-as szezonjának utolsó meccsén, ahol a Milan 3-1-re legyőzte a Veronát.

 

Goodbye helyett “Godbye” olvasható a transzparensen, utalva ezzel Ibra isteni (god) játékára.

A meccs után Ibra könnyekkel küszködve bejelentette visszavonulását, majd Paolo Maldini, egy másik Milan-legenda, díjjal köszöntötte a csatárklasszist.

 

Zlatan Ibrahimovic Malmőben kezdte profi pályafutását, majd olyan világhírű együttesekben futballozott, mint az Ajax, a Juventus, az Internazionale, a Barcelona, a Milan, a Paris Saint-Germain, a Manchester United és a Los Angeles Galaxy. Volt holland, olasz, spanyol és francia bajnok is, a nagy nemzetközi trófeák közül a Bajnokok Ligáját nem tudta begyűjteni, de az Európa-ligában csúcsra ért, és az európai Szuperkupát is elhódította aktuális csapatával.

A svéd válogatottban 122 találkozón 62-szer volt eredményes, a 2012 novemberében az angolok elleni világbajnoki selejtezőmérkőzésen ollózott góljával pedig kiérdemelte az év legszebb találatáért járó Puskás-díjat is.

Írisz Ingatlanok

Debrecen, Rákóczi utca

63 m2-es lakás kiadó
300 000 Ft

Debrecen, Diószegi útca

8 546 m2-es ipari ingatlan eladó
128 190 000 Ft

Debrecen, Diószegi útca - Ipari terület eladó a József Attila telepen

6 799 m2-es ipari ingatlan eladó
101 985 000 Ft

Debrecen, Diószegi út - Ipari telephely telek eladó

18 072 m2-es ipari ingatlan eladó
271 000 000 Ft