DVSC-Újpest bronzérem

DVSC-Újpest: bronzérmes a Loki!

Sport

2-0-ra verte a DVSC az Újpestet, ezzel 2019 után ismét dobogóra állhat a Loki!

A Loki győzelmével a tabella harmadik helyén végzett, és indulhat a Konferencia-liga selejtezőjében.

OTP Bank Liga, 33. forduló.

DVSC-Újpest 2-0 (1-0).

Nagyerdei Stadion, 14 014 néző. Vezette: Bogár G.

DVSC: Megyeri – Kusnyír, Dreskovic, Romanchuk, Ferenczi – Lagator, Loncar (Dzsudzsák, 90.) – Varga K. (Szécsi, 46.), Manrique (Bárány, 90.), Bódi (Kyziridis, 80.) – Dorian Babunski (Mance, 80.). Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.

Újpest: Banai – Antzoulas, Diaby, Fehér Cs. (Kovács, 89.) – Pauljevic, Onovo, Boumal, Mörschel (Jevtovski, 57.), Antonov (Ambrose, 57.) – Goure (Simon, 57.), Csoboth. (Mucsányi, 77.) Vezetőedző: Nebojsa Vignjevic.

Gól: Lagator (26.), Manrique (53.).

Sárga lap: Kusnyír (56.), Lagator (86.), illetve Goure (18.), Pauljevic (20.), Diaby (73.).

Jó iramú első félidőt láthatott a közönség, mindkét csapat gólra törően játszott. Több helyzet is kialakult, a veszélyesebbek az újpesti kapu előtt, s a félidő derekán, egy szöglet után meg is szerezte a vezetést a hazai együttes. A folytatásban a Debrecen egyre inkább átvette az irányítást, többet birtokolta a labdát, s a játékrész hajrájában akár meg is duplázhatta volna előnyét, Banai azonban többször is nagyot védett.

A szünet után beszorították ellenfelüket a házigazdák, ennek néhány perc elteltével meg is lett az eredménye, Manrique idénybeli első találatával kétgólosra növelték előnyüket. A fővárosiak hármat cseréltek, ezzel megélénkült a támadójátékuk, de a szépítés nem jött össze – ebben Megyeri kapusnak is nagy szerepe volt. A szórványos debreceni kontrák nem igazán jelentettek veszélyt, így végül maradt a kétgólos – és megérdemelt – hazai siker.

Az utolsó percekre beállt Dzsudzsák Balázs, a DVSC csapatkapitánya is, aki az előző fordulóban csuklótörést szenvedett és vasárnap megműtötték.