DVSC Fehérvár szurkolók és ultrák

Alaposan megszívatták a Fehérvár szurkolóit az ellenlábas drukkerek – a lokisták sem maradtak ki a buliból

Sport

A klubvezetést mostanában rendre kritizáló Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere kezdeményezte, hogy ingyenes legyen a belépés a kiesés ellen küzdő MOL Fehérvár FC szombati mérkőzésére, amelyen a Zalaegerszeg lesz az ellenfél.

Az ingyenes belépőjegyekhez regisztrációra van szükség, klubkártyára viszont nincs, továbbá a jegyek nem voltak névre szólóak, és az egy vásárlóra jutó mennyiségi korlátozás sem volt alacsony – ezt pedig könyörtelenül kihasználták a fehérváriakkal nem szimpatizáló egyéb ultracsoportok (köztük a Fradi-túrára készülő debreceniek is) – rohamtempóban kezdék felvásárolni a meccsjegyeket a Vidi szurkolói elől. A cél az volt, hogy minél kevesebb Vidi-drukker jusson jegyhez.

A klub tavaly nyáron már belefutott hasonlóba – idézi fel a Nemzeti Sport: akkor az Ekl-rájátszásban Székesfehérvárra érkező Köln drukkerei kezdtek felvásárlási akcióba a Petrocub Hincesti elleni mérkőzés előtt. Azok ugyanis, akik a moldovai csapat ellen jegyet váltottak, előbb vehettek belépőt a playoffra – a német drukkerek így kívánták bebiztosítani a helyüket a lelátón. Ezt az online jegyvásárlás átmeneti leállításával és a vásárlási feltételek szigorításával sikerült megfékezni.

Az utolsó utáni tőrdöfés a Loki-Vidi szurkolói barátság szívébe

Lépett a klubvezetés

A MOL Fehérvár FC honlapján az alábbi közlemény jelent meg kedd este:

Az 1. FC Köln elleni mérkőzés jegyárusítása során azt tapasztaltuk, hogy a szurkolói kártyás online jegyvásárlás sokaknak nem volt megfelelő opció, így ezúttal nem kértünk Vidi klubkártyát a belépők kiváltásához.

A hír 12:00 órakor jelent meg, az első órákban nem tapasztaltunk semmilyen rendkívüli jegyvásárlási rohamot, így az a megállapítás, hogy “villámgyorsan” fogytak el a jegyek, nem állja meg a helyét. Késő délután már valóban láthattunk olyan jeleket, amely alapján feltételezhetjük, hogy más csapatok szurkolói foglalták le a helyek egy részét.

A fennálló helyzetet partnerünkkel, a Jegymesterrel együtt megvizsgáljuk, a Vidi-szurkolók számára új szektorokat fogunk megnyitni. Az online jegyvásárlást a C, D és vendégszektorokban leállítjuk. Szerdán, 10:00 órától a D5 és D6-os szektorokba lehet majd kiváltani az ingyenes belépőket, kizárólag személyesen. A MOL Aréna Sóstóban az 1-es jegypénztár szerdán 13:00 és 18:00 óra, pénteken 10:00 és 15:00 óra között lesz nyitva (további jegyértékesítési helyszíneket a lenti táblázatban találtok). Továbbra is bízunk benne, hogy Vidi-szurkolókkal lesz tele a lelátó, és egész meccsen zúg majd a stadionban a “Hajrá, Vidi”!

– olvasható a MOL Fehérvár FC honlapján.