sakk

Ezúttal Debrecenben csapnak össze a nagyváradi és debreceni sakkozók

Sport

Az őszi Nagyváradon tartott derbi után Debrecenben találkoznak a két város sakkozói. Debrecen és Nagyvárad, a két testvérváros, a sport és a barátság jegyében rendezi meg a sakkbaráti találkozóját, melynek célja a sportkapcsolatok elmélyítése és a sakkbaráti kapcsolatok ápolása.

A versenyre a Debreceni Sakkbarátok Klubja, a DEMKI, a Bihar Megyei Sakkegyesület, a Nagyváradi Agora Egyetemi Sportklub, valamint a Bihar Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság szervezésében kerül sor 2023. május 20-án, szombaton 9:00 órától a DEMKI Ifjúsági Házban, Debrecenben.

A versenyre csak azok a játékosok jogosultak, akik az ottani sakkcsapatokban vannak leigazolva, vagy az illető városokban laknak vagy tevékenykednek. A csapatok összetétele 12 játékost tartalmaz, ebből 10 felnőtt és 2 ifjúsági. Az erősorrendet a csapatkapitányok a május havi FIDE listára alapozva alakítják ki.

A Nagyvárad és Debrecen önkormányzatainak, illetve a nyíradonyi Karsol, és a nagyváradi Electrofor támogatásával megvalósuló verseny egy nemzetközi csapattalálkozóból és egyéni villámversenyből áll. A csapatmérkőzések játékidőt 20 perc + 3 mp/lépésre állítják be, és a verseny svájci rendszerben zajlik. A versenybíró Száva Miklós nemzetközi versenybíró.

A versenyprogram a következő:

9:00 Megnyitó
9:30-10:30 Csapatmérkőzés 1. forduló: Játékidő 20 perc + 3 mp/lépés.
10:45-11:45 Csapatmérkőzés 2. forduló: Játékidő 20 perc + 3 mp/lépés.
11:45 Csapatmérkőzés díjátadó ünnepség
13:00 Közös schnell (blitz) sakkverseny: játékidő 5 perc+3 mp/lépés, svájci rendszerben 7 fordulóval.
15:00 Schnell verseny díjátadó ünnepség

A rendezvényre az érdeklődőknek ingyenes a belépés. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.