Paks-Debrecen 0-0

Paks-Debrecen 0-0: egy lesgólig jutott a Loki

Sport

Gól nélküli döntetlennel zárult a bronzéremért küzdő, és így lépéselőnyben maradó Paks és a DVSC csatája a labdarúgó NB I 31. fordulójában.

OTP Bank Liga, 30. forduló.

Paks-DVSC 0-0.

Paks, 2300 néző. Vezette: Berke B.

Paks: Nagy G. – Szélpál, Kádár, Kinyik – Sajbán, Skribek (Windecker, 57.), Papp K. (Kovács N., 84.), Balogh B. (Vas, 70.), Szabó J. – Hahn (Böde, 57.), Varga B. Vezetőedző: Bognár György.

DVSC: Megyeri – Kusnyír, Dreskovic, Romanchuk, Manrique – Lagator, Loncar – Szécsi (Kyziridis, 46.), Dzsudzsák (Bárány, 92.), Varga K. (Bódi, 77.) – Dorian Babunski (Mance, 77.). Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.

Sárga lap: Varga B. (42.), Papp K. (84.), illetve Manrique (9.), Lagator (42.), Dzsudzsák (88.).

A Paks azonnal magához ragadta a kezdeményezést, hatékony letámadásával rendre zavarba hozta a debreceni játékosokat, akik így jószerivel a félpályát sem tudták átlépni. A hazaiaknak megvoltak a lehetőségei, de a helyzetek kimaradtak, ez pedig majdnem megbosszulta magát, mert a Debrecen az első végigvitt kontrájából betalált, igaz, a videobírónak köszönhetően les miatt érvénytelenítették a gólt. A vendégek első veszélyes ellenakciója óvatosabbá tette a Paksot, amelynek fölénye így meddővé vált. A szünetig hátralévő időben kevesebb próbálkozás volt, mindkét kapusnak egyszer-egyszer kellett csak védenie.

A térfélcserét követően sem változott a játék képe, azaz a Paks támadott, a Debrecen védekezett, egyes időszakokban pedig teljesen beszorult a hajdúsági együttes, amely azonban a szórványos ellentámadásokból és pontrúgásokból szintén tudott veszélyeztetni. A második játékrész derekán aztán váratlanul a Debrecennek voltak helyzetei, de az ötperces periódus után ismét a Paks irányított. A piros-fehérek az egész találkozón nagyon szervezetten védekeztek, ráadásul a Bognár György kinevezése óta újra rendkívül gólerős zöld-fehérek elöl ezúttal nem voltak kellően pontosak a győztes gól megszerzéséhez, így pontosztozkodással zárult az összecsapás.