Dzsudzsák búcsúmeccs Szijjártó

Szijjártó Péter már tűkön ül: jön Dzsudzsák búcsúmeccse az egyedüli válogatottsági rekordért

Sport

Ma este 20:15-től még egyszer utoljára pályára lép a magyar labdarúgó-válogatottban Dzsudzsák Balázs, a DVSC csapatkapitánya, hogy ezzel lenyomhassa a jelenleg vele holtversenyben válogatottsági rekorder Király Gábort.

Szijjártó Péter külügyminiszter ezúttal sem felejtett el megemlékezni barátjáról (vagy már-már családtagjáról), és a 109-es számot hirdető fotóval üzente meg, hogy Balázs néhány óra múlva egyedüli csúcstartó lesz.

A mérkőzést Bazsicentrukusan közvetítjük majd, tartsanak velünk!

Támadóbb felfogásban léphet pályára Dzsudzsák

Marco Rossi szövetségi kapitány szombati sajtótájékoztatóján elárulta, hogy a válogatottól búcsúzó Dzsudzsák Balázs támadóként kap szerepet, nem visszavontan, ahogy jelenleg a klubjában játszik. Hozzátette, tapasztalt és kiváló minőségű játékosról van szó, aki még most is legjobbját tudja nyújtani, ezért segítségére lesz a nemzeti együttesnek.

A magyar-görög barátságos mérkőzés vasárnap 20.15-kor az olasz Daniele Chiffi sípjelére kezdődik a Puskás Arénában, ahol Dzsudzsák nemcsak elbúcsúzik a nemzeti együttestől, hanem – Király Gábort megelőzve – 109. fellépésével egyedüli csúcstartóvá válik a válogatottságot illetően.

A magyar labdarúgó-válogatott várható kezdőcsapata az MTI szerint:
Dibusz – Lang, Orbán, Szalai A. – Fiola, Nagy Á., Baráth, Kerkez – Szoboszlai, Dzsudzsák – Sallai

Szijjártó úgy örül Dzsudzsák válogatottságának, mintha ő maga nyomta volna be Rossi keretébe