Teljes szezonra írt alá Mark Szmirnov a debreceni jégkorongozókhoz

Sport

A 20 éves Mark Szmirnov az első teljes szezonjára készülődhet Debrecenben. A játékos a DEAC -nál hokizott az elmúlt évben is, ám akkor javarészt az U21-es korosztályt erősítette. Az edzők felismerték a talentumát, és meghívást kapott a felnőttcsapat keretébe – tette közzé a DEAC honlapján.

Mark Szmirnov A 2020-21-es idényben szerződött Debrecenbe. 42 pontjával junior bajnoki címhez segítette csapatát. Nem késett sokáig a felnőttcsapat meghívása sem, Mark négyszer kapott lehetőséget az Erste Liga alapszakaszában, ötször a playoffban és a bizalmat 1+3 pont megszerzésével hálálta meg.

György József vezetőedző szerint  komoly potenciállal és szimpatikus személyiségjegyekkel rendelkezik, szinte természetes volt, hogy játéklehetőséget kapjon a felnőttek között. Nem csalódtam benne, beváltotta a reményeimet. Sokoldalú játékosnak ismertem meg, akit hátvédposzton is be lehet vetni, bár fizikailag még fejlődnie kell. Bízom abban, hogy a most kezdődő idényben is folyamatosan fejlődik tovább – fogalmazott György József.

Fotó: deac.hu