Edzőváltás és elnökváltás a DVSC-nél: a nagy bejelentések napja

Sport

Ahogyan az sejthető volt, új tulajdonosi kör áll a DVSC mögé: a francia Ike Thierry Zaengel, egy nemzetközileg ismert tranzakciós tanácsadó lesz a klub új igazgatója.

A hétfői sajtótájékoztatón Kósa Lajos, az eddig a Futball Zrt. többségi tulajdonosaként ismert DVSC Egyesület elnöke elmondta, hogy lezárult egy korszak és egy másik kezdődik a Loki életében.

Kósa szerint az előző két évben teljesültek a klub céljai, hiszen sikerült kiesés után egyből feljutni, és 7. helyen végezve bent is maradni az NB I-ben. Kósa Lajos hozzátette: mindvégig tudni lehetett, hogy a további előrelépéshez új befektetőt, partnert kell keresni. Ez mostanra megtörtént.

Az elnök megköszönte a munkát a távozóknak, többek között Szabó Péter eddigi igazgatótanácsi elnöknek, Ábrók Zsolt eddigi cégvezetőnek, Tőzsér Dániel immár volt sportigazgatónak, illetve Joan Carrillo eddigi vezetőedzőnek.

Carrillo helyett mostantól Joao Janiero irányítja a Lokit, aki szigorú, a technikás focit előtérbe helyező edző. A tréner korábban Szegeden edzősködött, tavaly remekelt a Kisvárdával, idén tavasszal pedig a dunaszerdahelyi DAC-ot tréningezte

– olvasható a DVSC közleményében.

Kósa Lajos bemutatta a DVSC Futball Zrt. Igazgatótanácsának új elnökét, Ike Thierry Zaengelt, a cégvezető pedig mostantól Makray Balázs. Ike Thierry Zaengel a tájékoztatón leszögezte: Az elgondolkodásunk az, hogy az akadémiára is nagy figyelmet kell fordítani, hiszen nincs olyan szuperklub a világon, amelynek nincs jól működő akadémiája – mondta Zaengel. Elmondta, a Debrecen számukra egy hosszútávú projekt, és hozzátette:

fogunk tudni olyan játékosokat hozni, akik akár két év belül visszahelyezhetik oda a DVSC-t, ahol egykoron volt.

Papp László polgármester arról beszélt, hogy a DVSC Egyesület és az önkormányzat gazdasági ereje egyelőre kevés a további előrelépéshez, ezért kellett új partnert bevonni. Neki is lelkiismereti kérdés volt a döntés meghozatala, azonban úgy érzi, hogy ezzel a váltással, az új üzleti partnerrel az európai klubfutball szerves részévé válhat a Loki. Papp László bejelentette, hogy a következő 3 évben a klub finanszírozását az új üzleti partner, az új tulajdonos vállalta, azonban maga a polgármester is sokat fog dolgozni azon, hogy a Loki még több támogatóra leljen. Az új tulajdonos már megvásárolta a klub részvényeinek 13 százalékát, hamarosan megveszi a DVSC Egyesület részét is, így rövid időn belül többségi tulajdonossá válhat, azonban a város nem kívánja értékesíteni a részvényeit, mintegy 25 százalékban ezután is tulajdonos marad.

Hogy kicsoda Ike Thierry Zaengel, arról itt írtunk korábban:

Ez az ember lesz a Loki megmentője? Jön a nagy bejelentés!