Dzsudzsák Balázs DVSC

Vége! Megszűnik Dzsudzsák Balázs korábbi klubja

Sport

2011-et a Loki-szurkolók (és persze a magyar labdarúgás felemelkedéséért szorítók is) többsége feketével írta be a naptárába: ekkor döntött úgy Dzsudzsák Balázs, hogy a holland PSV Eindhovenből az orosz Anzsi Mahacskalához igazol.

Dzsudzsák döntése csak anyagilag volt érthető, hiszen a PSV-ben alapemberré vált, a szurkolók imádták, és mindenki várta, hogy mikor jelentkezik be érte egy topligás klub. Ehhez képest a debreceni nevelésű középpályás 14 millió euróért Dagesztánba ment pénzt keresni, és bár olyan nevekkel játszhatott együtt a Mahacskalában, mint az akkor már 38 éves Roberto Carlos vagy Samuel Eto’o, nem alkotott maradandót.

Most pedig jött a szomorú hír – vette észre a Nemzeti Sport az orosz sports.hu cikkében: az Anzsi Mahacskala nem kapott licencet a bajnoki indulásra a következő idényre, ezért feloszlik.

A Szovjetunió felbomlásának évében alapított alakulatba 2011-ben kezdte pumpálni a milliárdokat a dúsgazdag orosz oligarcha, Szulejman Kerimov – célja az volt, hogy rövid időn belül Európa legnagyobb klubjai közé repítse a Kaszpi-tenger partján fekvő város csapatát. Kerimov nem volt túl kitartó a projekttel kapcsolatban. 2013-ban elvonta a csapat forrásainak kétharmadát, ezzel megindult az Anzsi mélybe zuhanása.