A debreceni Battai Sugár Bulgáriában is főtáblás

Sport

Az Interfencing Debrecen SC kardvívója ezúttal Plovdivban jutott be a legjobb 64 közé.

Január 28. és 30. között Bulgáriában lépnek pástra a világ legjobb női kardozói a világkupa-sorozat soron következő állomásán. A versenyen részt vevő öt magyar vívó közül természetesen nem hiányozhatott a debreceni Battai Sugár sem, aki két hete Tbilisziben egészen a nyolcaddöntőig menetelt.

A világkupa a pénteki csoportkörrel vette kezdetét, amely nem indult könnyen Battai számára. Két alkalommal is minimális, egy tus különbséggel maradt alul, végül 3 győzelemmel és 3 vereséggel bebiztosította továbbjutását. A 128-as táblán a spanyol Montoyát győzte le magabiztosan 15-12-re a cívisvárosi olimpikon, majd a főtáblára jutásért az ukrán válogatott Olena Voronina következett, de ő sem tudta Sugár útját állni, aki 15-13-ra győzött. Szombaton azzal a Rossella Gregorióval vív, akitől legutóbb Georgiában a 8-ba jutásért vereséget szenvedett, itt az alkalom a visszavágásra.

A 18 éves Battai Sugi hetedik felnőtt világkupáján indul, s ez már az ötödik alkalom, hogy kvalifikálta magát a legjobb 64 közé. Ráadásul kiegyensúlyozott teljesítményének és a két hete tbilisziben elért 14. helyének köszönhetően immáron top 100-as versenyző a világranglistán (a plovdivi vk előtt 90.).

 

Eredmények:

Női kard egyéni világkupa, Plovdiv, 141 induló. 

A csoportmérkőzéseken: Pusztai Liza kiemelt, László Luca 5/1 (a legjobb 64 közé jutott), Szűcs Luca 4/2, Keszei Kira 4/2, Battai Sugár 3/3 (továbbjutottak). 

A legjobb 96 közé jutásért: Battai-Montoya (spanyol) 15-12. 

A legjobb 64 közé jutásért: Battai-Voronyina (ukrán) 15-13, Keszei-Kose (török) 15-10, Szűcs-Bakasztova (ukrán) 12-15.

Szombaton a legjobb 32 közé jutásért: Pusztai-Pekelman (brazil), László-Martis (román), Battai-Gregorio (olasz), Keszei-Mormile (olasz).

– Interfencing Debrecen SC –