Két játékos tért vissza a DEAC gladiátorjaihoz

Sport

Ty Rogers szakvezető irányításával elkezdődött a munka a Debreceni Egyetem amerikaifutball-csapatánál. Már az első edzésen ismerős arcokat láthattak a gladiátorok, ugyanis Asztalos Árpád és Gréczy Balázs visszatért a DEAC Gladiatorshöz – írja a deac.hu.

Mindkét fiú sikeres volt a gladiátorok korosztályos alakulatainál.

A támadófalat erősíti majd Asztalos Árpád, aki kétszer is bajnok lett a serdülő csapattal, illetve ugyanennyi alkalommal ezüstérmet szerzett az U19-esek megmérettetésében a cívisvárosiaknál. Az előző idényt a Fehérvár Enthronersnél töltötte, de szíve visszahúzta őt a DEAC-hoz. Asztalos Árpád ráadásul a Debreceni Egyetemen végzi tanulmányait, ahol a Gazdaságtudományi Kar hallgatója.

Gréczy Balázs neve sem ismeretlen a debreceni amerikaifutball-rajongóknak. Az igen szívós futó a tavalyi felnőtt szezont követően elbúcsúzott a csapattól, hiszen ősszel a tanulmányait Dániában kezdte meg. Számításai nem úgy alakultak, ahogy szerette volna, így ő is visszatért Debrecenbe. Gréczy Balázs egyébként szintén kétszeres junior bajnoki ezüstérmes a Gladiatorsszel, de számára a nagy mérföldkő 2019-ben érkezett, amikor élete első felnőtt mérkőzésén megfutotta első touchdownját a Budapest Titans ellen. Tavaly be is bizonyosodott, hogy Roják Richárddal kiváló tandemet alkotnak futó poszton. Ősszel pedig szeretne a Debreceni Egyetem hallgatója lenni.