Kisbabát vár Hopp Csilla barátnője, akit L.L. Juniorék kisfia haláláért vádolnak

Ország

Megszületett a döntés: végül nem Hopp Csilla ellen emelnek vádat kisfia halála miatt, hanem Csilla barátnője ellen.

Hopp Csilla és ügyvédje megkönnyebültek pénteken, ugyanis felmentették Csillát. Ugyanakkor a legjobb barátnőjét vádolták meg gondatlanságól elkövetett emberölés vétségével. Csilla barátnője 8 hónapos terhes.

Az ügyészség közleményének első sorait olvasva örömet éreztünk, de a folytatás minket is sokkolt

– nyilatkozta a Borsnak Hopp Csilla ügyvédje, dr. Horváth B. Gábor, aki szerint olyan ez az egész, mintha próbálnának egy cselekménysort egy büntetőkategóriába tuszkolni. Érthetetlen számára, miért akarja az ügyészség vádemeléssel folytatni az ügyet.

A közlemény szerint a 3 éves Dávidka “az idősebb testvérét követve lelépett a zebrára, azonban a mellette álló vádlott ekkor őt visszahúzta, visszatartotta és rászólt, hogy nem szabad tovább menni, mert piros a lámpa. Ezt követően a vádlott – mivel kizárólag ő tartózkodott közvetlenül a gyermek mellett, aki így az ő felügyelete alatt állt – megfogta a kisfiú kezét. A gyermek ennek ellenére, pár másodperc múlva, ismét kiszaladt az úttestre. (…) A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség vele szemben gondatlanságól elkövetett emberölés vétsége miatt vádiratot nyújtott be a bíróságra, felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozva.”

A Bors úgy tudja, Csilla barátnőjét, a 8 hónapos terhes Kárment sokkolta a hír, hogy őt akarják felelőssé tenni Dávidka tragikus haláláért, mely 2019. augusztus 31-én történt Zuglóban.