Tőzsér Dániel, a DVSC sportigazgatója

Tőzsér: van olyan játékos, aki havi 115 ezer forintért focizik a Lokiban

Sport

Stabilitást remél a DVSC vezetősége Joan Carillótól, a csapat új vezetőedzőjétől – többek között erről is beszélt Tőzsér Dániel sportigazgató a Telexnek adott interjújában.

Huszti Szabolcsék lemondásával kapcsolatban Tőzsér elmondta, Szabi egy erős karakter, és meggyőződése, hogy működőképes, amit elképzelt, de különböző okok miatt mégsem ment.

Azt gondolom, pár év múlva szép edzői karriert tudhat majd maga mögött. Kis idő múlva vele is leülök beszélgetni, és elmondom neki, mi nem volt jó most szerintem – mert az alapkoncepciója profi volt

– fogalmazott Tőzsér Dániel.

Reagált az őt ért támadásokra Tőzsér Dániel, a DVSC sportigazgatója

Arra a kérdésre, hogy miért nem szeretik Debrecenben, azt felelte, ennek az az oka, hogy 2003-ban, egy élvonalbeli meccsel a háta mögött igazoltam el a török Galatasarayhoz. De akkor a török legenda, Fatih Terim volt a vezetőedző, és az ő hívására azért nem egyszerű  nemet mondani – magyarázta döntését.

A Galata aztán nem számított rám, egy év után kölcsönben leigazolt a Fradi, és ez olaj volt a tűzre. Akkor nem keresett a Debrecen, mit kellett volna tennem? Játszani akartam

– vázolta további életútját Tőzsér, hozzátéve: sokan támogatják is Debrecenben.

“Huszti, Tőzsér, takarodj!” – Elkeseredett lelátói hangok kommentálták a Loki Puskás elleni vereségét

Ami a játékosok keresetét illeti, a nemrég leigazolt Németh Krisztiánét hozta fel példaként. Meglepő, de “Némó” mindössze havi 115 ezer forintért futballozik a DVSC-ben.

Minimálbérért futballozik nálunk. Nincs mögötte bónusz. 115 ezer forintot kap. Azért tudom elmondani a keresetét, mert felhatalmazott rá

– közölte Tőzsér Dániel, aki szerint túlzó a DVSC költségvetésével kapcsolatos 2.5 milliárdos összeg. Ebből szerinte ki lehet következtetni, hogy a játékosok nem keresnek horribilis összegeket.