Reagált az őt ért támadásokra Tőzsér Dániel, a DVSC sportigazgatója

Sport

Gyakorlatilag tavalyi kinevezése óta kritizálják Tőzsér Dániel munkáját a Lokinál, az utóbbi meccseken már felharsant a “Tőzsér takarodj” rigmus is a közönség felől.

A DVSC sportigazgatója úgy érezte, válaszolnia kell a támadásokra, ezért sajtótájékoztatón igyekezett tisztába tenni a dolgokat. Beszélt arról, hogy az MTK elleni meccs után egy országosan is vezetőnek számító médiaportálon is megjelent egy olyan cikk, amely a DVSC helyzetéről szólt, de fals információk sokaságát tartalmazta, például Old Boys-projektről beszélt szeretett klubunk kapcsán. (Az Index cikkéről van szó.)

Tőzsér elmondta, a játékosok életkorát tekintve a klub a középmezőnyben van, és nálunk van a legtöbb saját nevelésű, és a Paks után a második legtöbb magyar futballista.

A cél az, hogy stabilizáljuk a klubot, maradjunk bent, és aztán fejlődjünk tovább, ezt már sokszor leszögeztük. A cikk által említett, úgynevezett bennfentes infók szerint rossz az edzésmunka: minden mérhető adat azt mutatja, hogy a csapat jó, sőt, egyre jobb állapotban van

– magyarázta Tőzsér.

Kitért arra a vádra is, hogy az összes rutinosabb játékos Filipovics Vladan ügynökön keresztül érkezett, ami szerinte egyszerűen nem igaz:

Ha megemlítek 6 meghatározó játékost, 6 különböző ügynök játszott szerepet a szerződtetésükben. Jóban vagyok Filipoviccsal, 16 éves koromtól az ügynököm volt, de éppen ezért vele tárgyalok a legkeményebben. Németh Krisztián valóban rajta keresztül jött a klubhoz, de megjegyezném, hogy gyakorlatilag minimális bérért.

Tőzsér szerint Németh fel akarja építeni magát, és jó úton halad, amit a Honvéd elleni gólja is mutat. Fontos azt is leszögezni, hogy az egyből való visszajutás sem magától értetődő, lásd korábban az FTC vagy a Vasas példáját.

És ha már Ferencváros: azzal támadnak, hogy fradista vagyok, noha Fradiban csak 2 évet, a Lokiban viszont összesen 10 esztendőt futballoztam, a szoros kötődésem tehát aligha kétséges Debrecenhez. Itt él a családom, itt vannak a barátaim. Azért dolgozom, mint mindenki más a klubnál, hogy a Loki sikeres legyen

– reagált a kritikákra Tőzsér Dániel sportigazgató.