Az NB I-ből érkezett kapussal erősít a DEAC kézilabda csapata

Sport

A  Debreceni Egyetem kézilabdacsapatában folytatja pályafutását a Debrecenben nevelkedett Boros Tamás, aki felnőttpályafutása során eddig csak élvonalbeli kluboknál szerepelt – írja a DEAC honlapján.

A 25 éves kapus Debrecenben született, és a DSI-ben kezdett kézilabdázni. Mindössze tizenhat éves volt, amikor a Tatabánya leigazolta. Kezdetben az ifiben és a juniorban kapott szerepet, de a 2014-2015-ös szezonban bemutatkozott az NB I-es felnőttcsapatban is. Később volt a PLER, legutóbb pedig a Budakalász játékosa.

Többszörös utánpótlás-, illetve felnőtt B-válogatott kézilabdázó. Pályafutása során 132 élvonalbeli találkozón védte a kaput.

Öt szezont töltöttem a Budakalász csapatában, nagyon megszerettem ott mindenkit, jó volt náluk játszani, de úgy éreztem, eljött a váltás ideje – fogalmazott Boros Tamás. – Voltak elsőosztályú megkereséseim, ám a DEAC-ot választottam, mivel nagyon megtetszett az a szemlélet, ami erre a klubra jellemző, vagyis hogy a sport mellett a tanulás is fontos. Én is ezt az elvet vallom, ezért jelentkeztem a Debreceni Egyetemre. A feleségemmel megbeszéltünk mindent, és végül úgy döntöttem, belevágok ebbe az új kihívásba. A vezetőedzőt, Bíró Imrét gyerekkorom óta ismerem, így kerültem kapcsolatban a DEAC-cal. Egyelőre egy évben állapodtunk meg, de remélem, egy sikeres együttműködéssel ez még tovább tart majd” – mondta Boros Tamás, a DEAC új kapusa.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük