Debrecenben rendezik a férfi vízilabda Világliga selejtezőjét

Sport

Nyolc válogatott részvételével Debrecenben játsszák le a férfi vízilabda Világliga európai selejtezőtornáját 2021. január 8-10. között. A sporteseményt zárt kapuk mögött, biztonságos körülmények között rendezik meg. A részletekről tartott tájékoztatót a város polgármestere és a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke.

A járványhelyzet miatt a nemzetközi szövetség módosította a férfi Világliga kiírását: a csoportkörből korábban továbbjutott nyolc csapat egy helyszínen, ún. buborékban játssza le a negyeddöntőket és a helyosztókat. A viadal megrendezését a Magyar Vízilabda Szövetség vállalta, a helyszín pedig a Debreceni Sportuszoda lesz. A hétvégi torna előtti sajtótájékoztatón Papp László kiemelte: Debrecen már többször bizonyította, hogy színvonalas világversenyeket tud szervezni. A város infrastruktúrája alkalmas erre, a Debreceni Sportcentrum pedig biztosítja a szervezeti hátteret. A polgármester hozzátette: több mint 200 sportoló, sportszakember és hivatalos személy érkezik a városba, ők debreceni hotelekben szállnak meg, aminek a járványhelyzetben különösen nagy jelentősége van.

Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke arról beszélt, hogy a tornára érkezők csak egymással érintkezhetnek, emellett folyamatosan tesztelik őket, hogy „steril” környezetben mérkőzhessenek meg a csapatok. A kétszeres olimpiai bajnok a magyar válogatott szereplésével kapcsolatban úgy fogalmazott: tavaly március óta nem játszott mérkőzést Märcz Tamás csapata, az olimpia előtt fél évvel így különösen nagy jelentősége van a tornának.

Fotó: Miskolczi János