Hajdúhadházi és böszörményi férfiak akartak négy lányt prostitúcióra kényszeríteni

Rendőrség

Egy hajdúhadházi testvérpár és hajdúböszörményi rokonuk 2023 elején kezdett el ismerkedni négy fiatalkorú lánnyal Debrecenben – írja a rendőrség.

Kezdetben baráti kapcsolatot próbáltak kialakítani velük, majd szerelemmel kecsegtették őket, végül pedig munkalehetőséget ajánlottak nekik. Prostitúciós tevékenységre próbálták őket rábírni, hol szép szóval, hol fenyegetéssel. A nyomozás során az is kiderült, hogy a testvérpár fiatalabb tagja, valamint a hajdúböszörményi férfi két lánnyal akaratuk ellenére létesített szexuális kapcsolatot.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a Cívis Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival közösen összehangolt akcióban két helyszínen csaptak le a trió tagjaira 2023. november 20-án hajnalban. Kihallgatásukat követően bűnügyi őrizetbe vették őket, és előterjesztést tettek a letartóztatásukra.

A fiatalabb, 43 éves testvérnek, valamint a 19 éves hajdúböszörményi férfinak szexuális erőszak, továbbá emberkereskedelem és kényszermunka bűntett miatt kell felelnie, míg az idősebb, 45 éves férfival szemben emberkereskedelem és kényszermunka bűntett miatt indult eljárás.