Szerszámlopás Nyíracsád

Több mint 3 millió forint értékben loptak el szerszámgépeket egy nyíracsádi telephelyről

Rendőrség

Egy nyíracsádi telephelyről érkezett bejelentés 2023. július 24-én reggel arról, hogy több nagyértékű szerszámgép is eltűnt – közölte a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság. A rendőrök részletes helyszíni szemlét tartottak, majd tanúkutatásba és adatgyűjtésbe kezdtek.

A gyanú hamar két alkalmazottra terelődött. A fülöpi testvérpár alkalmi munkákat vállalt a telephelyen, így ismerték a járást. Szóltak két barátjuknak, és ezúttal éjjel jelentek meg a munkahelyükön.

Szerszámlopás Nyíracsád

Pontosan tudták hol vannak elzárva a nagyértékű gépek. Lefeszítették a lemezszekrényről a lakatot, majd láncfűrészeket, sarokköszörűket, de még némi üzemanyagot is magukkal vittek.

Szerszámlopás Nyíracsád

A rendőrök azonosították mind a négy fiatal férfit, majd 2023. augusztus 17-én előállították őket a Vámospércsi Rendőrőrsre. Gyanúsítotti kihallgatásukat követően bűnügyi őrizetbe vették őket, lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kell felelniük.

Szerszámlopás Nyíracsád

A kutatások és a helyszíni kihallgatások során a bűnügyesek egy láncfűrész kivételével, az összes gépet megtalálták és lefoglalták.