Autótolvaj

Fázol? Lopj el egy autót! – Berettyóújfaluban született a remek ötlet

Rendőrség

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság rendőrei hamarosan megtalálták az autót, és azt a fiatal férfit is, aki a tulajdonos engedélye nélkül vitte el a járművet.

Egy berettyóújfalui férfi tett bejelentést a rendőrségre 2023. február 6-án 19 óra körül, hogy lakása előtt parkoló autóját valaki ellopta. A rendőrök a helyszínre mentek és adatgyűjtést végeztek, majd a Hajdú-Bihar Megyei Tevékenység-irányítási Központ az összes szolgálatban lévő járőrt tájékoztatta a keresett járműről. A gyors, összehangolt információ átadásnak köszönhetően, a konyári körzeti megbízottaknak és járőrtársuknak tűnt fel a körözött gépkocsi, ami a településen a bolt előtt parkolt.

Az egyenruhások hamarosan elfogták azt a 19 éves fiatalt is, aki nem tagadott. Kihallgatásakor azt mondta a nyomozóknak, hogy nem volt pénze buszjegyre, nagyon fázott, ezért keresett egy gépkocsit. Vezetői engedélye soha nem volt, de ez egyáltalán nem zavarta. A meglovasítással pedig nem volt nehéz dolga, mert a tulajdonos benne felejtette az indítókulcsot.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság a gyanúsítottal szemben jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a büntetőeljárást, valamint engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési eljárás is indult ellene.