Autótolvaj Kabán

Ittasan indult kocsikázni egy kabai fiatalember, az még hagyján, hogy nekicsattant egy oszlopnak…

Rendőrség

A rendőrségre 2022. október 22-én érkezett bejelentés arról, hogy egy személyautót eltulajdonítottak Kabáról. Az egyenruhások rövid időn belül megtalálták a gépkocsit Kaba közelében egy mezőgazdasági területen, összetörve.

A rendőrök adatgyűjtést és tanúkutatást tartottak, majd a látókörükbe került egy fiatal férfi, akit a gyanú szerint kapcsolatba lehetett hozni a kocsi eltűnésével.

A 24 éves helyi lakost előállították a rendőrkapitányságra, ahol jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Részletes beismerő vallomást tett, és elmondta a rendőröknek, hogy a kollégáival iszogatott, majd úgy döntött, hogy egyik ismerőse autójával tesz egy kört.

Összetört autó Kabán

Tudta, hogy az indítókulcs benne lesz a gépkocsiban, így beült, és már indult is. Egészen a település határáig jutott, majd nekihajtott egy villanyoszlopnak, azonban ez sem állította meg. Kitolatott, és egy szántáson keresztül akart továbbhaladni, de a kocsi elakadt. Ezt követően gondosan lezárta a járművet, és hazasétált.

A Püspökladányi Rendőrkapitányság munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek.