Kósa Lajos és Bayer Zsolt a Cívis Klubban

A debreceni Fidesz által körülrajongott Bayer Zsolt egy EP-képviselőnek: „Te aljas, hazug, nyomorult, becstelen német f*sz!

Rendőrség

Ismét kimutatta a foga fehérjét a Fidesz egyik alapítótagjaként is ismert publicista, a “jó tollú újságíró” díjjal jutalmazott publicista, Bayer Zsolt.

Bayer Kósa Lajos személyes jó barátja, és a debreceni fideszesek úgy általában igen nagyra tartják – ki tudja, miért, talán felsőbb utasításra. A Fidesz 5. számú párttagkönyvének birtokosa most azon húzta fel magát, hogy Daniel Freund német EP-képviselő „undorítónak” és „rasszistának” nevezte Orbán Viktor undorító és rasszista tusványosi beszédét.

Freund szerint az, hogy a miniszterelnök többes számban beszélt a saját „undorító” és „rasszista” gondolatairól – miszerint „Mi nem akarunk kevert fajú nép lenni” –, arra utal, hogy a magyar miniszterelnök autokrata vezetőként gondolkodik. Őrület, hogy ez megtörténhet az Európai Unióban 2022-ben – írta Twitter-oldalán.

 

Több se kellett az Orbánhoz feltétel nélkül hű Bayer Zsoltnak, ezzel a Facebook-poszttal vágott vissza:

„Te aljas, hazug, nyomorult, becstelen német f*sz! Pofádat befogod, kussolsz, és eltöprengsz azon, mivé lett német hazád, bár nálatok már a »haza« emlegetése is nácizmus. De ez nem számít, ahogy te sem számítasz, egy baleset vagy, egy véletlen kisiklás, egy pörsenés a 21. század elejének beteg testén, felesleges az életed, a létezésed, nem vagy más, mint egy kártékony idióta”.

Majd a német kultúra nagyjainak felidézése után így összegzett:

Egyszóval: te igazából német sem vagy, európai sem vagy, semmi sem vagy, csak egy korunk hőse. Afféle idegesítő senki, akit ez a nyomorult, beteg, pitiáner kor eljuttatott oda, ahol most vagy. És tényleg bocsáss meg, hogy az előbb németnek neveztelek

– írta Bayer Zsolt.

A német politikus erre úgy reagált:

Bayer üzenete ékes példája annak, ahogy „Orbán Magyarországán a politikai ellenfelekkel bánnak, és ez undorító”.

Bayer Zsoltot egyébként nagyon kedvelik Debrecenben a fideszesek, rendszeres vendége a Cívis Klubnak, és Facebook-posztjai alapján Papp László polgármester is szimpatizál vele: