Több fának is nekiütközött Debrecen közelében – kiderült, mi okozta a bajt

Rendőrség

Egy létavértesi lakos közlekedett személyautójával a 4814-es úton Debrecen felé 2022. május 7-én este. A sofőr nem jól választotta meg a gépkocsi sebességét, az út melletti árokba hajtott, majd nekiütközött egy jelzőtáblának, egy terelőoszlopnak és több fának. A közlekedési balesetben a jármű vezetője könnyű sérüléseket szenvedett.

A helyszínre érkező rendőrök megszondázták a sofőrt, az eszköz pozitív értéket jelzett, ezért a férfit előállították, a vezetői engedélyét pedig bevonták. A nyomozók az autó vezetőjét ittas vezetés gyanúja miatt kihallgatták, amely során beismerő vallomást tett.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és a keletkezett iratokat megküldte az illetékes ügyészségnek.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét:

  • Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést.
  • A szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek és a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek.
  • Soha ne üljön ittasan a volán mögé, valamint olyan járműbe sem, amelyet láthatóan ittas személy vezet!
  • Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban vezessen!