Beismerte tettét a férfi, aki feltört egy Covid-mintavételi pontot Debrecenben

Rendőrség

2021. október 31-én jelentették a rendőrségnek, hogy előző este valaki feltört egy mintavételi pontot Debrecenben, a Péterfia utcán. Néhány nap múlva a helyi nyomozók látókörébe került két olasz férfi és egy debreceni társuk, akiket a gyanú szerint kapcsolatba lehetett hozni a bűncselekmény elkövetésével.

A nyomozás adatai szerint mindenkinek külön szerepe volt a trióban. A 46 éves magyar férfi egy autót biztosított társainak az elkövetéshez, az egyik olasz a sofőr volt, a másik külföldi pedig feltörte a mintavételi pont ajtaját, majd elvitte a pénzkazettát. A nyomozók a magyar férfit, valamint a sofőrt 2021. november 4-én Debrecenben elfogták, társukat pedig beazonosították. Az 56 éves külföldit gyanúsítotti kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek a letartóztatására, amit az ügyészség indítványára a Debreceni Járásbíróság elrendelt. A 46 éves helyi férfi az eljárás jelenlegi szakaszában szabadlábon védekezhet.

Harmadik társuk, egy szintén olasz állampolgár elhagyta az országot, majd 2022. május 18-án az idézésére megjelent a Debreceni Rendőrkapitányságon. A nyomozók kihallgatták, részletes beismerő vallomást tett.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást velük szemben.