A legfőbb ügyész szerint nincs gyanúsítottja a rendőrnő ellen elkövetett erőszaknak

Rendőrség

A Központi Nyomozó Főügyészség álláspontjával azonos véleményen van Polt Péter legfőbb ügyész is a hajdú-bihari Zsiga Katalin rendőrnő ügyében, aki azt állítja, hogy két kollégája megerőszakolta.

A rendőrnő szerint az erőszak ténye akkor vált számára bizonyossá, amikor egy kollégája elküldte neki azt a videót, amin az látszik, hogy két kollégája, egy törzsőrmester és egy főtörzsőrmester megerőszakolja.

Egy másik alkalommal pedig azt nyilatkozta a videófelvételről a Blikk szerint, hogy azt csak a nyomozó ügyészségen hajlandó megmutatni. A Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség ismeretlen tettes ellen kezdett nyomozni más akaratnyilvánításra képtelen állapotát felhasználva, azonos alkalommal, többek által elkövetett szexuális erőszak bűntett gyanúja miatt.

Katalin őrmester megerőszakolása: a rendőrség felháborodott közleményt adott ki, mert kritizálták a mentális szűrést

A nyomozás állásáról Harangozó Tamás országgyűlési képviselő tett fel Polt Péter legfőbb ügyésznek kérdést.

Polt Péter válasza szerint az ügyben jelenleg nincs gyanúsított. „Tanúk kihallgatására, helyszíni szemlére, adatgyűjtésre, kamerafelvétel elemzésére, valamint lefoglalásra került sor”. A legfőbb ügyész azt is írta, hogy a nyomozó ügyészség vizsgálni fogja a sértettet ért esetleges megalázó bánásmód miatt az elöljáró felelősségét is.

A rendőrnő szerint az erőszakról videófelvétel is készült, de arról a Központi Nyomozó Főügyészség az RTL Klubnak azt mondta, a rendelkezésre álló adatok szerint a feljelentő által hivatkozott videófelvétel nem létezik.