Brutális rablás Debrecen belvárosában: mentőt kellett hívni az idős nőhöz, olyan súlyos sérülést szenvedett

Rendőrség

A rendőrségre 2021. december 15-én, 7 óra körül érkezett jelzés arról, hogy egy fiatal fiú kitépte egy idős nő kezéből a táskáját Debrecenben, a Piac utcán. A rendőrök azonnal a helyszínre mentek és mentőt hívtak a sértetthez, aki mint később kiderült, súlyos sérüléseket szenvedett a cselekmény következtében. A nő egy gyalogátkelőhelyen akart átmenni, amikor a fiatal mellé lépett és megragadta, majd óriási erővel letépte a vállán lévő táskát, elrántva, és a földre lökve így idős áldozatát.

A helyi nyomozók, járőrök és körzeti megbízottak hajtóvadászatot indítottak az elkövető felkutatására. Egy közeli kapualjban megtalálták a táskát, valamint szétszórva annak tartalmát, személyes iratokat és értékeket. Egyedül a készpénz hiányzott belőle.

A rendőrök pontos személyleírást szereztek a fiúról, így azonnal a keresésébe tudtak kezdeni. A körzeti megbízottak egy órán belül megtalálták a 22 éves fiatalt az egyik debreceni bevásárlóközpontban. Előállították a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítotti kihallgatását követően a nyomozók bűnügyi őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A hajdúhadházi fiú részletes beismerő vallomást tett és elmondta a rendőröknek, hogy nem gondolt bele tettének következményeibe. Egy hirtelen jött ötlettől vezérelve döntött úgy, hogy megszerzi az asszony táskáját.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás, valamint súlyost testi sértés bűntett, továbbá közokirattal visszaélés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást vele szemben.