Vascsővel vertek fiatalokat Létavértesen – ez volt az ok

Rendőrség

A rendőrségre 2020. április 15-én 0 óra körül érkezett bejelentés arról, hogy Létavértesen két fiatalt ismeretlenek bántalmaztak a nyílt utcán. Az egyenruhások azonnal a helyszínre mentek, ahol egy földön fekvő embert találtak, akinek láthatóan súlyos sérülései voltak. Az időközben kiérkező mentőszolgálat munkatársai életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba a 19 éves fiút.

A helyszíni szemle, valamint az adatgyűjtés hamar eredményre vezetett, és a rendőrök látókörébe került négy helyi férfi, akiket kapcsolatba lehetett hozni a bűncselekmény elkövetésével.

A nyomozás adatai szerint a sértettet és barátját egy korábbi nézeteltérés miatt támadták meg. Vascsővel és botokkal a kezükben estek a fiataloknak, ott ütötték őket, ahol csak érték. A 19 éves férfi súlyos életveszélyes sérüléseket szenvedett, míg barátja könnyű sérülésekkel megúszta a bántalmazást.

A nyomozók egy 38 éves férfit, valamint fiát, egy 18 éves fiút, továbbá két társukat, egy 33 éves és egy 40 éves helyi lakost hallgattak ki gyanúsítottként, majd bűnügyi őrizetbe vették őket.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntett kísérlet, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett, valamint súlyos testi sértés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a gyanúsítottakkal szemben. A rendőrök a büntetőeljárás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az ügyészségnek.