Videó: így ütöttek rajta 31 külföldi emberen a hajdú-bihari határrendészek

Rendőrség

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a Létavértesi Határrendészeti Kirendeltség járőrei ma hajnalban a 4806-os úton, Kokad és Létavértes között megállítottak egy kamiont.

A jármű sofőrje egy török férfi volt, valamint vele utazott egy román állampolgárságú nő is. A kamion átvizsgálása során az egyenruhások 31 külföldit találtak a raktérben, akik ugyan szír, valamint afgán állampolgárnak vallották magukat, de sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A gyanú szerint a török férfi, valamint román utasa a 31 határsértőt Nyugat-Európába akarták csempészni. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást velük szemben. Kihallgatásukat követően az őrizetbe vételükről határoztak, és előterjesztést tettek a letartóztatásuk indítványozására.

A rendőrök előállították az illegális migránsokat a határrendészeti kirendeltségre és a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően idegenrendészeti meghallgatását követően átadják őket a román hatóságnak.

A gyanúsításban szereplő bűncselekmény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük