37 millió forintos minisztériumi ösztöndíjjal végzett el Orbán fia egy 9 hónapos elitiskolai képzést

Ország

Orbán Viktor fia a Honvédelmi Minisztérium ösztöndíjasaként végzett egy brit elitiskolában – derült ki a Daily Telegraph híradásából, ahol fotókat is közöltek a végzősökről. A hírt a Telex vette észre, mint írják, a miniszterelnök fiának kilenc hónapos képzése a Sandhurst Királyi Katonai Akadémián 37 millió forintba került.

Először a Népszava adott hírt arról, hogy az intézményben fejezte be a kurzust 2020 májusában három magyar állampolgár – ezt az Egyesült Királyság budapesti nagykövetségén keresztül a brit védelmi minisztérium is megerősítette. A lapnak ezt a HM is elismerte, annyit közölve, hogy a „képzésre a magyar katonák közül bárki jelentkezhetett, akinek ilyen törekvései voltak, és alkalmasnak tartotta magát, hogy a képzésen részt vegyen.

Katonai esküt tett Orbán Viktor fia

A jelentkezők közül az állományilletékes parancsnok az elvégzett szakmai munka, kiképzési eredmény, és a tiszti attitűd összesített értékelései alapján választotta ki a résztvevőket.” A HM szerint a kurzus összege pedig attól függ, hogy a hallgató milyen rendfokozatú, és a tanulmány során pontosan milyen kiképzésben vesz részt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük