Befejezték a nyomozást az élettársát halálra verő nagykereki férfi ügyében

Rendőrség

A mentőszolgálatra 2020. február 20-án tett bejelentést egy férfi arról, hogy élettársát holtan találta nagykereki otthonukban. A mentősök a helyszínre mentek, és megállapították, hogy a nő testén bántalmazásból származó sérülések vannak, ezért értesítették a rendőrséget. Az elsődleges orvosszakértői vizsgálat is megerősítette, hogy bántalmazás következtében halt meg a 38 éves asszony.

A férfi ellen halált okozó testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A szakértői vélemények beszerzését követően a nyomozást különös kegyetlenséggel, védekezésre korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettére minősítették át, és azt is megállapították, hogy az áldozat halála 2-3 nappal a bejelentést megelőzően következhetett be. A rendelkezésre álló adatok alapján az 58 éves gyanúsított kapcsolatukban folyamatosan verte élettárását, azonban a sértett erről senkinek sem szólt.

A rendőrök a férfit bűnügyi őrizetbe vették és vele szemben a bíróság elrendelte a letartóztatást, amit az eljárás során mindvégig fenntartott.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.