Bűnmegelőzés a Keleti-főcsatornán – videóval

Rendőrség

A jogsértések visszaszorítása és a külterületek biztonsága érdekében a berettyóújfalui rendőrök a halőrökkel közösen egész napos ellenőrzést szerveztek.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság és a Hajdú-Bihar Megyei Horgászszövetség közötti együttműködés alapján 2016. május 5-én átfogó ellenőrzést hajtottak végre a berettyóújfalui rendőrök a hivatásos halőrökkel közösen. Az akciót a Keleti-főcsatorna Bakonszegtől Földesig terjedő szakaszán, valamint a K11-es víztározónál hajtották végre a halőrök és az egyenruhások, amely során 12 horgászt igazoltattak, akik közül egy személlyel szemben intézkedtek, mivel nem volt területi engedélye az adott vízterületre vonatkozóan.

Az orvhalászattal kapcsolatos jogsértések megelőzése és felderítése érdekében a horgászok ellenőrzése nem csak a partról történt, hanem vízi járművet is igénybevettek a rendőrök és halőrök.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság munkatársai 2016. április 24-én is tartottak egy fokozott ellenőrzést a Kőrösvidéki Horgászegyesületek Szövetségének halőreivel. Az akció akkor a Kálló-csatornára, valamint a Berettyó folyó román határtól a sebes-kőrösi összefolyásig terjedt ki. Ezen az ellenőrzésen a rendőrök jogsértést nem tapasztaltak.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság elsődleges feladatának tekinti a megelőzést szolgáló ellenőrzéseket, ezért további hatósági akciókra lehet számítani.