72 óra kompromisszum nélkül

72 órás önkéntes munkára hívja a fiatalokat a magyar katolikus, református és evangélikus egyház

Ország

Október 12-én indul a 72 óra kompromisszum nélkül háromnapos önkéntes akció a Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház szervezésében. A program célja, hogy népszerűsítse az önkénteskedést a fiatalok körében – tudatták közleményben pénteken az MTI-vel.

Mint írták, 2022-ben közel 9000-ren vettek részt október 6. és 9. között a jubileumi, 15. alkalommal megrendezett 72 óra kompromisszum nélkül önkéntes akcióban határon innen és túl.

Hozzátették: 100 településen több mint 200 ökológiai, fejlesztő vagy szociális feladatot valósítottak meg azon a hétvégén az erdőtelepítéstől kezdve a parkrendezésen és szemétszedésen át egészen idősotthon lakóival szervezett közös programokig.

A közleményben felhívták a figyelmet arra, hogy a péntek-szombat-vasárnap, azaz hetvenkét órán át megvalósuló önkéntes programra az ország egész területéről várják a jelentkezőket. A régiós koordinátorok várják azokat a programokat, ahol szükség lenne segítő kézre, s azokat a jelentkezőket is, akik segíteni szeretnének.

Az akciót a Kulturális és Innovációs Minisztérium, valamint a Miniszterelnökség támogatja. A programmal kapcsolatban további információk elérhetők a 72 óra web-, illetve Facebook– és Instagram-oldalán.