Orbán Viktor Kötcsén

Orbán Viktor elárulta, meddig óhajt még uralkodni

Ország

Megtartotta éves eligazítását Orbán Viktor a Kötcsei Pikniken, ahol arról is beszélt, hogy meddig tervez még a nyakunkon ülni. A Fidesszel nem szimpatizálók most nem lehetnek boldogok.

A Telex beszámolója szerint Orbán Viktor 2030-ról 2034-re azt a dátumot, ameddig miniszterelnök szeretne maradni. Szerinte erre azért van szükség, mert a Covid és a háború elvett tőlünk négy évet.

Azt is mondta, hogy az elmúlt időszakban csökkent a kormány népszerűsége, de szerinte nem olyan mértékben, mint más európai kormányzó pártok esetében.

Kelemen Anna az újabb celeb, aki hitet tett Orbán Viktor mellett

Példaként Németországot említette, ahol az ellenzéki pártok már népszerűbbek, mint a kormányzók. A gazdasági nehézségeket okolja a Fidesz népszerűségvesztésének fő okaként, de optimistán fogalmazott, és reméli, hogy év végére megfordul a tendencia, és ismét növekedni fognak a reálbérek.

Orbán szerint a Fidesz ereje részben abból ered, hogy a választók nemcsak gazdasági, hanem politikai és ideológiai szempontokat is figyelembe vesznek. Úgy véli, hogy a Fidesznek erős hátországa van, és a kormányzásuk nem jár szellemi kiüresedéssel.

Schmitt Pál a szerénységről: “Idenyomja ezt a buzi mikrofont az orrom alá?”

Orbán emellett beszélt az iszlamizáció veszélyéről és arról, hogy Nyugatról keresztény közösségek fognak Magyarországra menekülni. A miniszterelnök arról is beszélt, hogy “nagyok, erősek és gazdagok” szeretnének lenni, és ehhez egy 15 pontos “nagy tervet” hoztak létre. A tervek között szerepel a demográfiai fordulat elérése, a munkaalapú gazdaság létrehozása, a hadseregfejlesztés, és az energetikai önellátás is.

Orbán végezetül elmondta, hogy a jelenlegi világgazdasági és világpolitikai helyzet rengeteg lehetőséget kínál, és célja, hogy Magyarország olyan erős legyen, mint a kiegyezés idején volt.