Rácz Zsófia

Lemondott Rácz Zsófia miniszteri biztos

Ország

Rácz Zsófiát 22 éves korában, 2019-ben nevezték ki fiatalokért felelős helyettes államtitkárrá, miatta még törvényt is módosítottak akkor, hogy diploma nélkül lehessen államtitkár.

2022 nyarán búcsút mondott a posztnak és miniszteri biztos lett a Területfejlesztési Minisztériumnál.

Feladatai közé tartozott például, hogy a területfejlesztési koncepciók megalkotása során javaslatokat tegyen Navracsics Tibor területfejlesztési miniszternek, hogy a fejlesztések hozzájáruljanak a fiatalok életminőségének, élethelyzetének javításához, illetve a generációk közötti együttműködés erősítéséhez. Kapcsolatot tartott az érdekképviseleti szervekkel, figyelemmel kísérte a hátrányos helyzetű térségek felzárkóztatási, fejlesztési folyamatát és javaslatokat tett a fiatalok szülőföldön maradására irányuló intézkedések hatékonyságnövelésére vonatkozóan.

Munkáját kétfős titkárság segítette, és helyettes államtitkári fizetést kapott, aminek felső határa május 16-ig 1,65 millió forint volt, azóta pedig 2,1 millió – írja a Telex. A lap vette észre, hogy a szerda este kiadott Magyar Közlönyben tették közzé, hogy Bódi-Rácz Zsófia lemondott miniszteri biztosi pozíciójáról. A döntés tegnap este 23:00-kor hatályba is lépett. Lemondásának indoklása nem olvasható a Közlönyben.