Orvos

A Magyar Orvosi Kamara cáfolja Gulyás Gergelyt: nem indítanak etikai eljárást az ügyeleti szerződések aláírása miatt

Ország

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) egyetlen háziorvos ellen sem indított és nem indít etikai eljárást azért, mert aláírja az ügyeleti szerződést – közölte a kamara szombaton az MTI-vel, a szombati Kormányinfón elhangzottakra reagálva.

A kamara elnöksége azzal a vármegyei kollegiális vezető háziorvossal szemben élt etikai panasszal, aki fenyegetéssel, súlyos értékítélettel, félrevezető információkkal igyekezett rávenni háziorvosokat a szerződések aláírására – írták közleményükben.

A kamara közölte azt is, hogy a magyar orvosok nyomásgyakorló akciójában mindenki önkéntesen vesz részt. A MOK támogatja az új ügyeleti rendszer bevezetésének elvi alapjait – hangsúlyozták.

Győrfi Pál nagyon pozitívan értékelte a hajdú-bihari új ügyeleti rendszert

Hozzátették ugyanakkor, hogy az ügyeleti szerződések aláírásának elutasítása a magyar orvosok nyomásgyakorló akciójának eszköze az orvostársadalom korábban közzétett követeléseinek elfogadására, amelyek célja egy betegközpontú, fejlett, biztonságos ellátórendszer kialakítása.

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta ma a kormányinfón, hogy elvtelen és elfogadhatatlan a Magyar Orvosi Kamara véleménye, és veszélyezteti az ellátást.

Visszaélnek a hatalmukkal, amikor orvosokat fenyegetnek

mondta Gulyás Gergely azzal kapcsolatban, a kamara etikai eljárást indított egy háziorvos ellen, aki tájékoztatót tartott az új ügyeleti rendszerről. Gulyás bocsánatkérést vár a Magyar Orvosi Kamarától, akik szerinte politikai szerepet visznek.