Fidesz-szimpatizánsok, Fidesz-szavazók

Nagy pofonba szaladt bele a Fidesz által támogatott jelölt a jászberényi időközi polgármester-választáson

Ország

Budai Lóránt (Közösen Jászberényért Egyesület), korábbi polgármester nyerte a polgármester-választást a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Jászberényben, ahol a képviselő-testület tizennégy tagját is megválasztották a vasárnap tartott időközi voksoláson.

A Nemzeti Választási Iroda honlapján szereplő információk szerint Budai Lórántra 8267-en (67,24%), a függetlenként a Fidesz-KDNP támogatásával induló Besenyi Orsolyára pedig 3671-en (29,86%) szavaztak. A független Nagy Tímea 185, László Péter, a Mi Hazánk Mozgalom jelöltje 172 voksot kapott.

Budai Lóránt Jászberény polgármestere
Budai Lóránt, Jászberény polgármestere

Besenyi Orsolya a kormánylapok olvasóit a manapság divatos fideszes szlogenekkel – “guruló dollárok, külső beavatkozás” – igyekezett maga mellé állítani – kevés sikerrel. A jelölt hivatalos Facebook-oldala már el is tűnt:

Besenyi Orsolya Facebook

A tíz egyéni választókerületi képviselői helyet a Közösen Jászberényért Egyesület tíz jelöltje tölti be, a négy települési kompenzációs listás képviselői helyet pedig a Fidesz-KDNP négy jelöltje.

Jászberényben azért kellett időközi választást kiírni, mert a város képviselő-testülete tavaly október 17-én úgy döntött, hogy feloszlatja magát.

Pásztor Rolandot választották Kőröstetétlen polgármesterévé

Pásztor Roland független jelöltet választották Kőröstetétlen polgármesterévé a vasárnap tartott időközi önkormányzati választáson.

Sziváki Ibolya, a helyi választási iroda helyettes vezetője az MTI-nek elmondta, hogy a választásra jogosult 648 lakosból 446-an adták le érvényesen a szavazatukat. Pásztor Rolandra 268-an szavaztak, ezzel a voksok 60,09 százalékát kapta. A választáson rendkívüli esemény nem történt – fűzte hozzá Sziváki Ibolya.

A Nemzeti Választási Iroda internetes oldala szerint Farkas Mónika független jelölt 40 szavazatot, 8,97 százalékot, Göncöl Ilona független jelölt 22 szavazatot, 4,93 százalékot és Persoly Aranka Brigitta független jelölt 116 szavazatot, 26,01 százalékot ért el. A Pest vármegyei községben a korábbi polgármester, Pásztor Imre halála miatt kellett polgármester-választást kiírni.

Tóth Szabolcsot választották Iregszemcse polgármesterévé

Hat független jelölt közül Tóth Szabolcsot választották Iregszemcse polgármesterévé a vasárnap tartott időközi önkormányzati választáson, amelyet több mint 50 százalékos részvétellel rendeztek a Tolna vármegyei településen.

Az Országos Választási Iroda adatai szerint Tóth Szabolcs 434 szavazatot, a voksok 42,14 százalékát kapta, Süvegjártó Csabára 271-en, Kovács Ferencre 135-en, Nagy Rudolfra 118-an, Kemény Lászlóra 47-en, Városi Györgyre 25-en szavaztak.

Ez igen! A gyerekek bokájáig ér a mosdókagyló a félmilliárd forintból felújított óvodában

A választáson a 2037 választásra jogosult közül 1043-an vettek részt, ami 51,2 százalékos részvételi arányt jelent. Tizenkét szavazat érvénytelen volt, egy szavazólapot bélyegző nélkül találtak egy urnában. A 2660 lakosú községben képviselő-testületet is választottak, a hat mandátumért 18 jelölt indult.

A választást azért rendezték, mert a korábbi képviselő-testület tavaly szeptember 28-án feloszlatta magát.