Határvadászok avatása Orbán Viktor

Vigyázzban álltak Orbán Viktor előtt az első körben felavatott határvadászok

Ország

A biztonság a határainknál kezdődik, Magyarország biztonsága a határvadászokkal kezdődik – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a határvadász ezred megalakulása alkalmából tartott ünnepségen, pénteken Budapesten.

Beszédében a kormányfő az esküt tett határvadászoknak azt mondta: tiszteljük az elszántságukat, a bátorságukat és azt, hogy vállalták ezt a feladatot, megbecsüljük a szolgálatot, amelyet a haza érdekében végeznek. “Egy ország áll önök mögött” – fogalmazott.

Azt mondta, legyenek bármekkorák az éppen előttünk magasodó akadályok, nem szabad feladni azt a célt, hogy Magyarország legyen Európa legbiztonságosabb országa.

Ezt a célt fenyegeti a migráció, és az ebből fakadó veszélyek kivédése továbbra is elsőszámú feladat Magyarország számára

– hangsúlyozta.

A miniszterelnök kifejtette: 2015 óta a határokra, törvényekre fittyet hányva milliók érkeztek illegális úton Afrikából és a Közel-Keletről Európába. Magyarország a válság kirobbanását követően úgy döntött, hogy nem enged a biztonságból, megvédi a határait és kerítést épített – idézte fel.

Közölte: a magyar határvédelmi rendszer működik, ellenáll az illegális migráció hullámainak, a rendőrök és a honvédek helytálltak, megvédték az ország biztonságát. De az élet úgy hozta, hogy az ő szolgálatukra most máshol van szükség, ezért hozták létre a magyar határvadász ezredet – tette hozzá.

Azt is mondta a határvadászoknak, hogy a jó katona nem azok ellen harcol, akik szemben állnak vele, hanem azokért, akik mögötte vannak. Ez különösen igaz a határvadászokra,

“önök mögött ott van az egész ország” és “önökre hárul a feladat”, hogy a migrációval szemben megvédjék a hazát

– magyarázta.

Megjegyezte: több kihívással kell most egyszerre küzdeni, ilyen a háború, az energiaválság és a brüsszeli szankciók.
Közölte: a magyarok azt akarják, hogy “Magyarország magyar ország maradjon”, azonban a határoknál egyre többen próbálnak meg átjutni.
Orbán Viktor szerint a migránsokkal meg kell értetni, hogy itt nem jöhetnek át, a határvadászoknak kell ezt megértetniük velük, nekik kell feltartóztatniuk és határozottan kitessékelniük őket.